Forskere på Aalborg Universitet er med helt fremme, når det gælder udviklingen af komplekse materialer samt anderledes og smartere produktionssystemer. For at sikre, at de stærke kompetencer inden for blandt andet fysik, nanoteknologi og Smart Produktion udnytter deres fælles potentiale på tværs af fagligheder, har AAU nu besluttet at sammenlægge de to institutter ”Fysik” og ”Mekanik og Produktion”. Det nye samlede institut får navnet ”Institut for Materialer og Produktion”.
- Målet med sammenlægningen er at forløse det potentiale, vi har for at levere på samfundets behov for nye materialer og produktionssystemer. Det kan bl.a. kan bidrage til at fastholde og udvikle arbejdspladser i Danmark. For at lykkes med det, skal vi bruge de stærke kompetencer, vi har inden for både fysik, materialer og produktion så klogt som muligt og også i bredere sammenhænge, end vi traditionelt har gjort, siger Mogens Rysholt Poulsen, der er dekan for Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet.
I fremtiden bliver behovet for forskning inden for materialer og produktion kun større, ikke mindst fordi der er stor politisk bevågenhed på at udvikle nye bæredygtige løsninger til industrien.
- Jeg tror på, at det nye setup også vil give os en unik mulighed for at skabe et godt match mellem vores stærke faglige profil og de EU-strategier og nationale forskningsindsatser, vi kommer til at se i de kommende år, siger Mogens Rysholt Poulsen.
Sammenlægningen træder i kraft pr. 1. april 2017, og Kjeld Pedersen, der i dag er leder af begge institutter, fortsætter ved roret for det nye samlede institut.
Instituttet vil komme til at bestå af tre sektioner ”Materialer”, ”Produktion” og ”Bæredygtig Produktion”, som kommer til at arbejde på tværs i projekter for at opnå den bedste og mest innovative forskning.
Som nuværende institutleder for Institut for Fysik påpeger Kjeld Pedersen, at sammenlægningen er forskningsfagligt begrundet, og at den derfor ikke påvirker uddannelserne under de to sammenlagte institutter direkte.
- Uddannelserne inden for fysik fortsætter uændret efter sammenlægningen. Der er stadig stor efterspørgsel på kandidater inden for fysik, materialer og de øvrige fagområder, der er repræsenteret i det nye institut, siger Kjeld Pedersen.
Kontakt
- Mogens Rysholt Poulsen, dekan for Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, tlf. 2215 1444
- Kjeld Pedersen, institutleder for det kommende Institut for Materialer og Produktion, tlf. 9940 9220
- Sanne Holm Nielsen, pressekontakt for Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, tlf. 9940 3517