AAU satte aftryk på Folkemødet 2017

AAU satte aftryk på Folkemødet 2017

Forskere, studerende og ledere fra Aalborg Universitet viste i den forgangne weekend AAU-fanen frem på Folkemødet på Bornholm. Se billeder fra begivenheden her.

Med over 30 debatdeltagere, tre egne events og en stor aktie i de mange aktiviteter i Ingeniørteltet, hvor flere AAU-studerende bl.a. viste deres arbejde frem, satte Aalborg Universitet et betydeligt aftryk på årets Folkemøde på Bornholm i den forgangne weekend.

Godt 75 af årets over 3.000 arrangementer havde AAU med i større eller mindre grad, og universitetets engagement spændte fra deltagelse i debatter om f.eks. musik i sundhed og værdien af akademikere til rullende kemiworkshop, folkefest med fadøl og et særdeles velbesøgt interview med Svend Brinkmann.

I ingeniørdysten kæmpede professor Lasse Rosendahl (t.v.) fra Institut for Energiteknik mod to andre forskere fra hhv. SDU og DTU om at fremlægge deres forskningsområde på den mest engagerede og involverende måde. Hver forsker havde seks minutter, og Power Point-præsentationer var ikke tilladt. SDU løb med sejren.

 

Studerende Thomas Kølbæk Jespersen (t.h.) præsenterede sine såkaldte SmartGurlz – dukker, der er designet til at vække små pigers interesse for naturvidenskab og teknologi – på Folkemødet. Det vakte tydeligvis glæde hos målgruppen.

 

Skal vi have flere eller færre akademiker? Og hvordan får vi små og mellemstore virksomheder til at ansætte dem. Det debatterede rektor Per Michael Johansen (i midten) med formand for Håndværksrådet Niels Techen, projektdirektør i Mandag Morgen Rasmus Christensen, Folketingsmedlem (S) Kaare Dybvad og direktør i Akademikernes A-kasse Michael Valentin.

 

En gruppe af AAU’s kemistuderende havde sat molekylerne på hjul og trillede rundt i Allinges gader og viste deres kemishow frem. Det begejstrede og forundrede i alle aldersgrupper.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lektor Birthe Dinesen fra Institut for Medicin og Sundhedsteknologi giver sit bidrag i en debat om self-tracking af f.eks. hjertepatienter. I debatten deltog bl.a. også overlæge Malene Hollingdal fra Regionshospitalet i Viborg og lektor Helle Spindler fra Aarhus Universitet.

 

Professor Noemi Katznelson fra Center for Ungdomsforskning (CEFU) deltog i en debat sammen med erhvervsleder Stine Bosse hos Produktionsskoleforeningen. Debatemnet for Noemi, Stine og tre unge produktionsskoleelever var ”Unge i partnerskaber” . På billedet ses Stine Bosse ses som nr. to fra venstre og Noemi Katznelson som nr. to til højre samme med de tre produktionsskoleelever.

 

Folkefest i Ingeniørteltet, der ligesom sidste år var et samarbejde mellem AAU, SDU, DTU og Ingeniørforeningen IDA.

 

Prorektor Inger Askehave (i midten) forklarer, hvorfor AAU’s gruppearbejde og de sociale relationer, det medfører, er vigtigt i forhold til at fastholde de studerende på deres uddannelser. I debatten, som havde titlen ’En god start på studiet – 4.g eller Frømandskorpset, deltog også MF Carolina Meier (Alternativet), professor Kirsten Drotner fra SDU, prorektor Berit Eika fra AU og lektor Niels Laugesen Hansen fra Niels Bohr Instituttet på KU.

 

AAU’s eget arrangement ’Tæt på Svend Brinkmann’ var et af de helt store tilløbsstykker lørdag formiddag.

 

En gruppe AAU-studerende fra Netlab-gruppen tog i hundredvis af gode snakke med nysgerrige folkemødegæster om selvkørende biler. Udgangspunktet var en fast udstilling med en 3 x 3 meter stor bane, hvor modeller kørte rundt i en mini-by.

 

To dekaner (Mogens Rysholt Poulsen, ENG, og Eskild Holm Nielsen, TECH) og en trafikforsker (Harry Lahrmann) gør klar til at heppe på AAU ved Unidysten mod Københavns Universitet.

 

AAU-alumne og MF Lisbeth Bech Poulsen (SF) og professor Kim Guldstrand Larsen diskuterer hvilke tre ord, folkemødegæsterne havde sat på AAU. AAU-holdet førte gennem længere tid Unidysten, men blev slået på det sidste spørgsmål af deres modstandere, professor i statskundskab Kasper Møller Hansen fra KU og KU-alumne og MEP Morten Messerschmidt.

 

Rektor Per Michael Johansen (t.v.) og institutlederne Kim Dremstrup og Søren Pihlkjær Hjortshøj nyder en sandwich og en fadøl ved mingle-arrangementet efter Unidysten.

 

Yderligere oplysninger:

Strategisk rådgiver Bo Jeppesen, tlf. 6140 4061, e-mail boje@adm.aau.dk

Nyhedsliste år 2017