Uber, Airbnb og GoMore er et par af de mest kendte eksempler på den voksende platformsøkonomi også kaldet deleøkonomi. De nye digitale virksomheder har gjort det lettere at skabe vækst og jobs men skaber også ansættelsesformer, der kan forandre det danske arbejdsmarked og jobaftagernes rettigheder til bl.a. ferie, barsel og pension.
Ekspertpanelet får til opgave at kortlægge, hvordan Danmark kan udnytte vækst- og jobmuligheder ved platformsøkonomien samt skabe opmærksomhed om, hvad forandringerne kommer til at betyde for det danske samfund og arbejdsmarkedet især.
Panelet mødes til 4 temasessioner
Panelet vil hen over 2017 drøfte udviklingen af platformsøkonomien og forventningerne til fremtidens behov på arbejdsmarkedet og præsentere anbefalinger til, hvordan man kan styrke platformsøkonomiens udbredelse. Panelet vil mødes til 4 temasessioner:
- Digitale platforme – nye forretningsmodeller eller et gammelt forretningskoncept i ny klæder?
- Vækst, skat og konkurrence – mellem innovation og regulering
- Digitale platforme - og det sociale sikkerhedsnet
- Digitale opgaveplatforme med ordnede vilkår – fagbevægelsens ansvar
Panelets arbejde afsluttes med en konference på Christiansborg, hvor temaerne og resultaterne præsenteres og drøftes med politikere og interessenter i slutningen af 2017.
Yderligere informationer
Læs mere om Ekspertpanelet for platformsøkonomi http://www.ac.dk/politik/vaekst-og-erhverv/hk-og-akademikerne-lancerer-nyt-”ekspertpanel-for-platformsoekonomi”.aspx
Marie Jull Sørensens publikationer vedr. platformsøkonomi http://vbn.aau.dk/da/persons/pp_49afb65c-7203-4d25-9edd-4ae7f2e9f7fa/publications.html
Kontakt
Lektor Marie Jull Sørensen, Juridisk Institut, Aalborg Universitet, tlf. 9940 9875, mjs@law.aau.dk