Varm velkomst til nye studerende på Aalborg Universitet

Varm velkomst til nye studerende på Aalborg Universitet

Flere end 4.700 studerende tog hul på en ny periode af deres liv, da de fredag morgen begyndte på Aalborg Universitet. I Aalborg mødtes omkring 4.000 unge mænd og kvinder til fælles morgenmad på Gammeltorv i Aalborg.

- Det er nu, det sker. Nu starter et nyt kapitel i jeres liv, hvor I hver især er "captain of the ship"!

Med de ord bød Aalborg Universitets rektor, Per Michael Johansen, velkommen til flere end 4.000 studerende i Aalborg Kongres & Kultur Center fredag formiddag.

I den fyldte Aalborghal fortalte rektor de mange unge studerende, at de netop havde taget hul på én af de mest afgørende perioder i deres liv.

- Afgørende fordi der er stor sandsynlighed for, at I fuldfører jeres uddannelse, hvis I gennemfører det næste halve år. Derfor kigger I lige nu ind i et halvt år, der højst sandsynlig bliver en milepæl i jeres liv, sagde Per Michael Johansen og tilføjede:

- Mit budskab til jer i dag er helt enkelt: Det er ikke dumt at være klog! Det er en fantastisk god investering.

Samtidig mindede rektor de studerende om, at det er deres ansvar at arbejde hård og gøre sig umage. Chancen for at få et godt job og klare sig godt i livet mangedobles, hvis man har taget en god uddannelse.

- Det er jeres ansvar at holde kursen og nå det mål, I har sat jer, sagde Per Michael Johansen.

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) bød velkommen på byens vegne. I år er det 25 år siden, at han begyndte på Aalborg Universitet. Han husker stadig usikkerheden, der fulgte med, når man skulle begynde på en ny uddannelse i en by langt hjemmefra.

Borgmesteren opfordrede de studerende til at tage aktiv del i byens mange tilbud og slog fast, at Aalborg har taget mange initiativer for at gøre byen til landets bedste studieby – for eksempel ved at bygge 7.000 studieboliger inden for få år og skabe rammerne for et spændende kulturliv.

- Giv noget af jer selv, men giv også noget til Aalborg og vær med til at gøre Aalborg til en federe by at studere i, sagde Thomas Kastrup-Larsen.

Spændte studerende

Inden de mange studerende mødte op i Aalborg Kongres & Kultur Center, havde de traditionen tro fået morgenmad på Gammeltorv i Aalborg, hvor tutorerne tog imod de mange nye ansigter.

Vejret var som sædvanlig godt, når AAU arrangerer studiestart, og solen kastede sine stråler ned over de forventningsfulde mænd og kvinder. Tutorerne havde travlt med at vise de studerende hen til de rigtige borde, hvor snakken gik lystigt blandt studiekammeraterne, mens de nød kaffe og rundstykker.

- Jeg glæder mig til at møde en masse nye mennesker. Jeg er helt alene og kender ingen andre, der skal begynde på det samme studie som mig, og jeg er meget spændt. Men jeg tager det hele en lille bid ad gangen, så det skal nok gå, sagde Sarah Søndergaard, som skal læse til ingeniør.

Kenneth Andersen skal læse erhvervsøkonomi og jura, og han indrømmede, at det var lidt forvirrende og en smule overvældende at se de mange medstuderende på Gammeltorv.

- Det er meget spændende, og jeg er lidt nervøs. Jeg kender ingen mennesker her, men jeg er sikker på, at det bliver sjovt. Det hele er nyt, men jeg synes, at universitetet har været gode til at informere om studiestarten, sagde Kenneth Andersen.

 

Velkommen i København og Esbjerg

Der var naturligvis ikke kun i Aalborg, at studerende på AAU blev budt velkommen. I København tog prorektor Inger Askehave imod på campus i Sydhavnen. I sin velkomsttale slog hun fast, at de studerende om nogle år ikke ”bare” forlader AAU som akademikere.

- I vil være akademikere fra AAU. Det betyder, at I vil drage ud i verden med en helt særlig læringsmodel – den problemorienterede og projektbaserede læringsmodel, som kaldes PBL. Vi har opnået stor international anerkendelse for PBL. Og erhvervslivet – jeres fremtidige arbejdsgivere – ved godt, at akademikere med PBL har en særlig evne til at gå ind i et nyt arbejdsfællesskab og skabe værdi i arbejdet fra første dag, sagde Inger Askehave.

På campus i Esbjerg var det dekan Mogens Rysholt Poulsen, der tog imod. Han slog fast, at der venter de unge et hav af muligheder, uanset om de studerende har valgt at læse til civilingeniør, kemi, elektronik, energi eller maskinteknik i Esbjerg.

- I løbet af jeres studier vil hver af jer have rig mulighed for at etablere forbindelser med virksomheder her i Esbjerg-området og være involveret i projektpartnerskaber, der kan bidrage i den virkelige verden, sagde Mogens Rysholt Poulsen.

Flere end 4.700 studerende er i år begyndt på Aalborg Universitet.

Yderligere oplysninger:

Presseansvarlig Anette Marcher: 2120 0241

Fotos: Lars Horn

Nyhedsliste år 2017