Aalborg Universitet åbner afdeling på Roms Universitet

Rektor Finn Kjærsdam, Aalborg Universitet (AAU), underskriver den 28. september i Rom en samarbejdsaftale med Roms Universitet, som indebærer åbning af en AAU-afdeling på det romerske universitet.

Lagt online: 27.09.2006

Det sker på opfordring af Roms Universitet, der har inviteret til styrket samarbejde om trådløs kommunikation og satellit navigering, hvor AAU står stærkt internationalt.

Samarbejdet er et led i et større EU-projekt om at knytte EU og Asien tættere sammen, det såkaldte Asia-link program, der sigter efter at fremme regionale og multilaterale netværk mellem højere uddannelsesinstitutioner i EU´s medlemsstater og udvalgte lande i Asien.

Et af disse projekter ledes fra Aalborg Universitet ved prof. Ramjee Prasad, nemlig projektet Euro-Asian Network for Strengthening Graduate Education and Research in Wireless Communica-tions forkortet EAGER - NetWiC. Desuden deltager Roms Universitet, Delft Tekniske Universitet, Holland, Birla Institute of Technology, Indien, og Bandung Institute of Technology, Indonesien. På de to sidstnævnte universiteter har AAU tilbage i 2004 oprettet et center hvert sted.

Med underskrivningen i Rom opfylder Aalborg Universitet sit 18. mål i udviklingskontrakten for 2006-08, som siger:

”I perioden 2006-2008 vil Aalborg Universitet styrke det inter-europæiske samarbejde om forskning og kommercialisering inden for trådløs kommunikation og satellit navigering ved at etablere en afdeling på Roms Universitet.”

Begge forskningsområder er udnævnt til at være særlige indsatsområder i perioden. De involverede forskningsledere på AAU er professorerne Ramjee Prasad, trådløs kommunikation, og Per Høeg og Kai Borre, satellit navigering med fokus på Galileo satellitter.