Men boligdagen vil også handle om bagsiden ved byernes store succes; om håndtering af det øgede brug af byen, det at bo i en oplevelsesmaskine, om store prisstigninger på boliger og et voksende behov for billige boliger.
Formiddagen byder på oplæg og diskussion af nye forskningsresultater på feltet, fra projekter om nye bykulturer, over den nye bybolig, til udviklingen i ejer- og lejeformer.
Blandt andet vil Claus Bech-Danielsen, seniorforsker på Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) ved Aalborg Universitet, berøre emnet under overskriften 'Fornyelse af byens boliger', og amanuensis, ph.d. Jan Kloster Staunstrup fra Institut for Samfundsudvikling og Planlægning på Aalborg Universitet vil tale om lokalisering af boligtilvækst.
Om eftermiddagen er det de mere praksisnære forhold og aktuelle planer for nye byboliger, der er på dagsordenen. Her kan man få indblik i, hvad det vil sige at bo transparent. Antropolog Marie Stender fra Center for Bolig og Velfærd vil tale om at bo i glashuse. Dernæst handler det om udbygningsplaner i Århus og på Frederiksberg, som bliver kommenteret af rådmand Pernille Høgsbro fra Frederiksberg Kommune og lektor, arkitekt, ph.d. Tom Nielsen fra Arkitektskolen Aarhus.
Dagen slutter med, at formanden for Fonden for Billige Boliger, Jørgen Nue Møller giver en status på projektet med de 5000 billige boliger i København.
Alle er velkomne. Program og tilmelding på sbi.dk. Prisen er 1.200 kr.
Fakta om Center for Boligforskning
For at styrke boligforskningen på tværs af fag og forskningsinstitutioner tog SBi i begyndelsen af 2001 initiativ til at etablere Center for Boligforskning for aktive boligforskere. Formålet med centerdannelsen er at sikre en langsigtet, koordineret forskningsindsats og styrke boligforskningen som en forudsætning for den fremtidige politikudformning på boligområdet. Centret afholder en årlig boligdag for forskere og praktikere samt et årligt forskerseminar.
Som journalist er du velkommen til at deltage i boligdagen. Du bedes blot meddele din ankomst til Ella Pedersen af hensyn til forplejningen. Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til seniorforsker Hedvig Vestergaard eller forskningschef Thorkild Ærø.