Tidligere i år udpegede UNESCO Aalborg Universitet som hovedsæde for de kommende års initiativer med problembaseret læring (PBL) inden for ingeniøruddannelser. Valget faldt på Aalborg Universitet på grund af de mange års erfaringer med projektarbejde og problembaseret læring.
Det første initiativ fra den såkaldte UNESCO Chair in Problem Based Learning in Engineering Education (UCPBL), dvs. det formandskab Aalborg Universitet er blevet tildelt, er en international konference i Aalborg. Her skal man blandt andet etablere et globalt netværk for forskere, udviklere og undervisere samt præsentere ”Aalborg-modellen”, som Aalborg Universitet gennem mange år har haft succes med.
- Problembaseret og projektbaseret læring får i disse år større og større international bevågenhed, fordi det er effektive metoder til undervisning og læring på de højere uddannelser, siger professor Anette Kolmos, der leder Aalborg Universitets UNESCO-formandskab.
- Undersøgelser viser, at kandidater fra uddannelser med PBL er bedre til samarbejde, videndeling, projektstyring og kommunikation. Det handler simpelthen om, at PBL giver de studerende nogle værktøjer og evner, de kan bruge i deres arbejdsliv, og det er derfor, der er international interesse for vores initiativer her i Aalborg, forklarer Anette Kolmos.
Ved den internationale konference fredag d. 7. september taler blandt andre Linda Nielsen, der er tidligere rektor på Københavns Universitet og medlem af Den danske UNESCO-nationalkommission, og UNESCOs egen læringsspecialist på det ingeniør- og naturvidenskabelige område, Tony Marjoram.
Allerede torsdag d. 6. september markeres Aalborg Universitets formandskab med en stor workshop, hvor de udenlandske gæster kan få indblik i Aalborg-modellen i praksis, høre om de studerendes oplevelser og diskutere hvordan PBL kan udvikles i fremtiden.
Tid og sted
- Launch-workshop foregår på Frederik Bajers Vej 7, rum B2-104, Aalborg, d. 6. september fra kl. 13.
- Launch-konference foregår på Frederik Bajers Vej 7, rum B3-104, Aalborg, d. 7. september fra kl. 9.
Yderligere oplysninger
- Professor Anette Kolmos (foto), Institut for Samfundsudvikling og Planlægning, AAU, tlf. 9635 8307, mobil 2020 4208
- Website for UNESCO Chair Problem Based Learning