Dermed kan Aalborg Universitet bidrage med flere kandidater til erhvervslivet i fremtiden. Det er både de klassiske ingeniøruddannelser og de tværgående uddannelser, der har fremgang hvilket betyder, at universitet kan sikre erhvervslivet en bred vifte af kandidater i løbet af de næste år.
I år har næsten 1100 søgt om at komme ind på drømmestudiet på de teknisk-, natur- og sundhedsvidenskabelige uddannelser på Aalborg Universitet, som er en klar rekord. I 2006 lå tallet på 827 ansøgere, hvilket er en fremgang på 32%. Det er især civilingeniøruddannelserne, der vinder frem med knap 100 ansøgere mere i forhold til sidste år, og årsagen skal især findes hos Elektronik, Energiteknik og IT (Elektronik og IT, Energiteknik) samt Arkitektur og Design, da disse uddannelser har tiltrukket flest kandidater set i forhold til sidste år.
Fakultet kan i år tilbyde nyheder som Informationsteknologi og Idræt hvor optagelsestallene viser, at disse studieretninger er populære blandt ansøgerne. Den øgede interesse for de teknisk-, natur- og sundhedsvidenskabelige uddannelser bliver mødt med stor glæde på Aalborg Universitet. ”Jeg er ganske overvældet og selvfølgelig meget tilfreds med optaget indenfor alle tre videnskabelige områder på mit fakultet. Det er dejligt at se en god start for de nye uddannelser sammen med en solid fremgang på ingeniørområdet. Vi optager 643 ingeniørstuderende, og vi vil om nogle år således bidrage med kandidater, der kan være med til at styrke vækstgrundlaget for erhvervslivet i Danmark”, siger Frede Blaabjerg, dekan på det Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakultet.
Også Medicin med industriel specialisering trækker godt hos ansøgerne med en fordobling af optagne i forhold til sidste år. Uddannelsen og det store ansøgertal er med til at sikre, at også Nordjylland er med helt fremme indenfor medicoindustrien og bidrager til den fortsatte udvikling af sundhedsvidenskab på Aalborg Universitet.
Stadig ledige studiepladser
Selvom fakultetet har et rekordstort optag, er der stadig ledige studiepladser tilbage. De, der endnu ikke har besluttet sig for et studium på universitetet har dermed stadig en chance og de, der ikke er kommet ind på deres drømmestudie har mulighed for at vælge en anden uddannelse.
Yderligere oplysninger
- Dekan Frede Blaabjerg, Det Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakultet, AAU, tlf. 96 35 96 31, mobil 21 29 24 54.
- Informationsmedarbejder Maria Hald, Det Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakultet, AAU, tlf. 96 35 75 38, mhal@adm.aau.dk