AAU-lektor udpeget til OECD-ekspertpanel

Skal sammen med 7 andre internationale forskere vurdere voksnes færdigheder og kompetencer i 22 lande.

Lagt online: 27.05.2008

Leder af Adgangskursus på AAU, Lene Johansen, er blevet udpeget af OECD til at sidde i et Internationalt ekspertpanel, bestående af 8 Internationale forskere, der bliver ansvarlige for ”Numeracy-delen” (regne- og matematikkompetencer) i den kommende store internationale undersøgelse, PIAAC, der handler om voksnes kompetencer.
PIAAC er et omfattende internationalt projekt, som skal vurdere voksnes færdigheder og kompetencer i foreløbig 22 lande. Det officielle navn er ‘Programme for the International Assesment of Adult Competencies’ (PIAAC).

Det er den internationale samarbejdsorganisation OECD, som står bag og projektet støttes af EU-kommissionen.

- Det er en stor ære, og et meget stort ansvar, at være blevet udpeget til ekspertpanelet, hvor vi er ansvarlige for udarbejdelse og udvælgelse af de opgaver, der skal anvendes i selve testen. Vi skal analysere data fra den første ”Field test” og på baggrund af dette optimere opgaverne. Vi skal fastsætte niveauet for, hvad det moderne menneske skal være i stand til for at kunne begå sig i nutidens og fremtidens samfund og meget mere, fortæller Lene Johansen.
- Jeg har bundet mig til arbejdet frem til 2013. I de kommende 5 år er der visse ’blokeringer’ i forhold til, hvad jeg må publicere om undersøgelsen, men derefter er der frit slag, slutter en stolt Lene Johansen, der i panelet får følgeskab af forskere fra Israel, England, Irland, USA, Australien og Mexico.