AAU og Sygehus Vendsyssel fælles om nyt forskningscenter

Både forskning, uddannelse og sygehus får et løft, når Aalborg Universitet og Sygehus Vendsyssel i fællesskab etablerer Center for Klinisk Forskning. Kontakten mellem forskere, studerende og patienter åbner nye muligheder i den nordjyske region.

Lagt online: 07.10.2008

Aalborg Universitet og Sygehus Vendsyssel har gennem de seneste år haft et praktiksamarbejde omkring uddannelsen Medicin med Industriel Specialisering, men nu bygger de to institutioner et ekstra niveau på samarbejdet. Et helt nyt Center for Klinisk Forskning skal udbygge forskningen på de mange områder, der har at gøre med patienter, diagnosticering og behandling. Det kommende center er en del af den generelle udbygning af Aalborg Universitets sundhedsvidenskabelige område i disse år.

- Vi har i flere år opbygget og udvidet forskellige forskningsmiljøer i basale medicinske videnskaber, og nu tager vi sammen med Sygehus Vendsyssel et vigtigt skridt i forhold til det kliniske område. Vi har for længst taget hul på den kliniske undervisning, men med Center for Klinisk Forskning styrker vi indsatsen, forklarer Egon Toft, der er prodekan for AAU’s sundhedsområde.

Han peger blandt andet på, at de metoder og teknologier, der skabes via sundhedsforskningen på AAU, med det nye samarbejde bedre vil kunne afprøves videnskabeligt i patientundersøgelser og behandlingsforløb på Sygehus Vendsyssel. På den måde bliver centret blandt andet en form for testcenter i den virkelighed, hvor patienterne befinder sig.

På Sygehus Vendsyssel etableres en forskningsenhed, som vil være med til at udvide sygehusets akademiske indsatser, hvilket på sigt kan have mange fordele, mener cheflæge Michael Andreassen.

- Samarbejdet med universitetet om et nyt center vil blive et enormt løft for både vores forskning og for sygehusets generelle udvikling. Vi får en akademisk enhed med fokus på forskningen, vi får et vigtigt fixpunkt for det videre samarbejde om uddannelsen i Medicin med Industriel Specialisering, og derudover bliver Sygehus Vendsyssel en mere spændende arbejdsplads, der kan tiltrække det nødvendige personale, siger cheflæge Michael Andreassen.

Det første væsentlige skridt hen imod etableringen af Center for Klinisk Forskning er at ansætte en egnet kandidat til centrets nyopslåede professorat. Ud over en professorstilling vil to Ph.D.-studerende blive ansat, ligesom en overlæge og en række administrative medarbejdere bliver tilknyttet centret. Center for Klinisk Forskning finansieres af Aalborg Universitet og Region Nordjylland.

Kontakt

  • Prodekan Egon Toft, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet, mobil 40 18 98 19, tlf. 99 40 95 47
  • Cheflæge Michael Andreassen, Sygehus Vendsyssel, tlf. 98 92 72 44, mobil 41 29 25 78