AAU viser forskning i øjenhøjde til Forskningens Døgn

Aalborg er i år værtsby for det landsdækkende Forskningens Døgn, som finder sted den 25. og 26. april. Aalborg Universitet omdanner derfor byen til et stort oplevelses-mekka med både oplevelser og konkurrencer.

Lagt online: 23.04.2008

Forskningens Døgn byder på oplevelser for alle – barn som voksen, høj som lav. Hele familien kan benytte sig af chancen for at møde dele af forskningens forunderlige verden. Oplevelserne skydes i gang fredag kl. 15 i Aalborg midtby og rundt om i hele storkommunen. På Gammeltorv i Aalborg kan man se en ægte racerbil, som er bygget af studerende fra Aalborg Universitet. Og i Hals og Nibe underholder Aalborg Universitets fysik- og kemistuderende med bulder, brag og kemiske cocktails ved deres fantastiske fysik- og kemishows.

Om lørdagen åbner universitetet kl. 11 dørene til et væld af spændende udstillinger. I NOVI-bygningerne på Niels Jernes Vej 14 i Aalborg er der mulighed for at prøve det nyeste inden for IT, f.eks. virtual reality, robotter og computerspil, hvor man skal bruge både krop og hjerne. Sundhedsvidenskab viser blandt andet en metode til, hvor man kan høre, om en blodprop er ved at opstå ved at lytte til pulsen. Desuden kan man blive klogere på, hvilken rolle chili spiller i smerteforskning samt opleve den særligt udviklede kørestol, der kan styres med tungen. På Sohngaardsholmsvej 57 viser miljøuddannelserne på AAU blandt andet, hvad den globale opvarmning betyder for dit lokalområde, hvordan vi skaffer nok strøm i fremtiden, og hvordan brint ser ud. Ved samme lejlighed bliver vinderne afsløret i konkurrencen Nordjyllands Naturtalent 2008, som gymnasieelever fra hele Nordjylland har deltaget i med deres naturvidenskabelige opgaver. 

Både på Niels Jernes Vej og Sohngaardsholmsvej vil der være konkurrencer for børnene, der kan prøve kræfter med ingeniørfaget ved at bygge spaghettitårne med rå spaghetti og lim-pistoler. De lidt ældre kan deltage i lodtrækningen om en bærbar computer og andre flotte præmier ved at svare rigtigt på et forskningsrelateret spørgsmål. Hele programmet kan ses på aalborgkommune.dk/forskning.

Yderligere information

  • Forskningens Døgn: Informationsmedarbejder Annette Lind, Aalborg Universitet, tlf. 99 40 73 42, mobil 20 85 68 10 
  • Nordjyllands Naturtalent: Lektor Kim Lambertsen Larsen, Institut for Kemi, Miljø og Bioteknologi, Aalborg Universitet, tlf. 99 40 85 21, mobil 20 93 80 85
  • Forskningens Døgn 
  • Nordjyllands Naturtalent