Få opfyldt din iværksætterdrøm - deltag i den nye inkubatorordning

SEA (Supporting Entrepreneurship at Aalborg University) etablerede i 2005 et indlejret inkubationsmiljø – en inkubatorordning – i form af studentervæksthuse med en forankring i et såvel fagligt og tværfagligt miljø på AAU med eksterne relationer. Inkubatorordningen har nu været igennem en justeringsproces, som betyder, at ordningen nu indbefatter flere udviklingsperspektiver og dermed potentielt kan forbedre det endelige udfald hos deltagerne.

Lagt online: 17.07.2008

Det primære mål med ordningen er at opfylde behovet for at hjælpe alle potentielle vidensiværksættere med at foretage en afklaring og en konkretisering af, hvorledes deres idé kan omsættes til virksomhed samt assistere med at konkretisere milepæle for det videre arbejde.

Udvidet fokus

I forhold til tidligere er fokus dog i højere grad på innovation, fremtidige markedstendenser, forbruger og markedsidentificering og kontakten til erhvervslivet.
Helt konkret tilbyder inkubatorordningen dig som studerende, kandidat og forsker ved AAU samt erhvervsdrivende at deltage i nye iværksætterkurser indenfor salg, præsentationsteknik, markedsføring m.m.
I forbindelse med kurserne trækker SEA på eksterne eksperter fra erhvervslivet samt den nyeste viden på AAU. Som deltager skal du bl.a. på virksomhedsbesøg og teste din forretningsidé af hos kunder, konkurrenter, investors m.fl.

Ressourcepersoner

Igennem SEA’s inkubatorordning vil du blive tilknyttet forskellige ressourcepersoner, som hver har en central rolle at spille.
En forudsætning for at skabe en god forretning er, at du får et indblik i den forretningsverden. Derfor vil du igennem inkubatorordningen blive tilknyttet en række interne og eksterne ressourcepersoner med specialiseret viden indenfor forskellige felter.
Yderligere vil du gennem inkubatorordningen få kontakt med personer, bl.a. studerende, med andre fagligheder, som udfordrer dine forventninger og tankemønstre i forhold til forretningsidéen. Hermed bliver det tværfaglige aspekt omkring dig og din forretning sat i fokus.

Stor målgruppe – stor fordel

Diversiteten i målgruppen skal føre til optimal sparring mellem de deltagende i inkubatorordningen – alle får en del af kagen. De erhvervsdrivende vil igennem interaktionen med de studerende få indsigt i den nyeste viden indenfor de pågældende fagområder, og de studerende vil få mulighed for at få afklaret potentialet i deres forretningsidé.

Fakta vedrørende ansøgning

Der er optag til inkubatorerne pr. 1.februar og 1. september hvert år. Ansøgninger behandles dog løbende. I særlige tilfælde kan opholdet opstartes på andre tidspunkter.

For at komme i betragtning til et inkubatorophold skal du sende en ansøgning, som vil ligge til grund for en vurdering af, hvorvidt du kan blive optaget på ordningen.

Ansøgningen vil blive vurderet ud fra følgende kriterier

  • Motivation og faglige kompetencer
  • Projektets innovationshøjde eller vidensniveau
  • Projektets vækstpotentiale og markedsrelevans

Det skal fremgå af ansøgningen

  • Hvem du er,
  • Hvilken idé du gerne vil arbejde med,
  • Hvordan du mener, at et ophold i en inkubator vil kunne hjælpe dig osv.

Du kan både søge optagelse individuelt eller i en gruppe. Hvis I er en gruppe, der ønsker at blive optaget, skal ansøgningen blot udarbejdes på vegne af hele gruppen.

Yderligere oplysninger

  • Projektkoordinator hos SEA Kirstine Rasmussen, tlf. 99 40 80 82