Nyt Internationalt Center for Innovation på vej

Det nordjyske Vækstforum har besluttet at støtte etableringen af et nyt Internationalt Center for Innovation på Aalborg Universitet.

Lagt online: 20.05.2008

Det kommende innovationscenter skal fungere som en drivkraft i den regionale erhvervsudvikling, hvor de nordjyske virksomheder kan hente hjælp til udvikling af innovative forretningsmodeller og strategier, så de bliver bedre rustet til at konkurrere på det globale marked. Lektor Peter Lindgren, der også er centerets ophavsmand, er udpeget til centerleder.

Som en del af centeret etableres der en række virksomheds- og forskernetværk, som vil samarbejde omkring udvikling af de nye forretningsmodeller til kommercialisering på det globale marked. Projektet gennemføres via et partnerskab med Væksthus Nordjylland, der med et solidt kendskab til det nordjyske erhvervsliv spiller en vigtig rolle i samarbejdet med de deltagende virksomheder.

Der er allerede fuld gang i forberedelserne til det nye center, der officielt går i luften den 1. juli. En lang række nordjyske virksomheder og organisationer har vist deres interesse for at blive en del af internationalt Center for Innovation (ICI) og derigennem arbejde målrettet med at innovere deres forretningsmodeller. For at sikre den internationale dimension af ICI er der ligeledes ved at blive opbygget samarbejdsrelationer til en række af verdens førende forsknings- og forretningsmiljøer, der skal give input til arbejdet i Nordjylland.

Projektet er foreløbig planlagt til at køre de næste 4½ år og blev indstillet til 38,6 mio. kr. i støtte fra Vækstforum.
 

Yderligere informationer