Teknologiske forspring fra forskere til branchefolk

Innovative kræfter fra Aalborg Universitet inden for Indlejrede Software Systemer, Software Defined Radio og Mobile Systemer søger nye partnere på Elektronikmessen i Odense. Målet er at give virksomheder mulighed for at deltage i teknologisk innovation.

Lagt online: 16.09.2008

Når den danske elektronikbranche mødes til fagmesse i Odense midt i september, er det ikke kun virksomheder, der er repræsenteret. Nogle af de stærkeste drivkræfter inden for forskning og nytænkning er også på plads på Aalborg Universitets tredobbelte stand. Her stiller CISS, CSDR og Mobile Systems op med stærke projekteksempler i jagten på samarbejdspartnere, der vil være med til fælles innovation i fremtiden.

Målet med AAU-forskernes deltagelse i messen er at sikre en fortsat synlighed i den danske elektronikbranche og udbrede kendskabet til samarbejdsmulighederne med forskningscentrene. De teknologiske forspring, som den internationalt anerkendte forskning skaber, skal stilles til rådighed for erhvervslivet, så viden bliver en kilde til fælles innovation.

CISS (Center for Indlejrede Software Systemer) er kendt som Danmarks førende brobygningscenter mellem forskning og erhvervsliv, når det handler om indlejrede softwaresystemer, der indbygges i vore omgivelser – i alt fra airconditionanlæg og skibskedler til medicinering og landbrugsdrift. På CISS’ del af standen vil det blandt andet også være muligt at se nye hardware-platforme og indlejrede realtidssystemer med Real-Time Linux og Real-Time Java, der kan portere Real-Time Linux til forskellige platforme og understøtte sameksistensen af Java og C/C++.

For at kunne udvikle fremtidens multifunktionelle telefoner og andre kommunikationsformer er ”software defined radio” en forudsætning, og her satser AAU’s Center for Software Defined Radio (CSDR) stærkt på at være internationalt i front. På CSDR’s del af messestanden handler det om multi-rate signalbehandling og om en GNU-Radio open-source platform. Holdet bag den nyeste forskning på området vil demonstrere en Xilinx FPGA-baseret multi-standard software receiver, som i realtid kan demodulere UMTS- og WLAN-signaler, og som gør brug af de nyeste metoder inden for multi-rate signalbehandling. Den tredje sektion på forskerstanden er Mobile Systems, der med base på Aalborg Universitet er et af Videnskabsministeriets syv højteknologiske netværk, som skal styrke samarbejdet mellem virksomheder og videninstitutioner inden for mobile systemer. Alle tre grupper er at finde på stand nr. 1334 i Hal A på Elektronikmessen i Odense fra 16. til 18. september 2008.

Kontakt

  • Informations - og marketingansvarlig, Berit Borup Brendborg, CISS / AAU, tlf. 99 40 88 92 / 22 86 98 91