Utzon Symposium tiltrækker internationale arkitekter

Den 4. september afholder Aalborg Universitet i samarbejde med Utzon Center Det andet internationale Utzon Symposium for at fejre året for Jørn Utzons 90-års fødselsdag og for at markere åbningen af hans seneste bygning i Aalborg.

Lagt online: 15.08.2008

Direktør Adrian Carter har gennem længere tid arbejdet på at få nogle af verdens førende arkitekter med interesse for Jørn Utzons arbejde til at bidrage med oplæg ved symposiet, og dette arbejde har båret frugt. Det er således markante og anerkendte arkitekter, der dele ud af deres viden og interesse om Jørn Utzon ved årets symposium, der handler om, hvordan man skal bygge videre på arven fra Utzon. Arkitekterne har alle været inspirerede af Utzons arbejde og bruger hans metoder og teknikker i deres eget arbejde.

Oplægsholderne ved symposiet omfatter Spaniens førende arkitekt Raphael Moneo, der som Utzon har modtaget den største pris inden for arkitektur, Pritzker-prisen. Også Danmarks for tiden mest bemærkelsesværdige arkitekt, Lene Tranberg, og fremtrædende arkitekter som Gerard Reinmuth fra Australien, Matti Sanaksenaho fra Finland og Enrique Sobejano fra Spanien taler ved symposiet sammen med de internationalt anerkendte arkitekturskribenter og akademikere William J.R. Curtis og Richard Weston.

Den internationale kaliber hos oplægsholderne understreger Utzons voksende betydning som en af de mest originale og inspirerende moderne arkitekter i vores tid. Deres deltagelse i Det andet Internationale Utzon Symposium viser det store potentiale, som Aalborg og Utzon Center har som et internationalt anerkendt forum for diskussion og præsentation af de nyeste tendenser inden for arkitektur på højeste niveau. Præsentationens og diskussionens høje niveau vil ikke kun være kilde til information og inspiration for arkitektstuderende og professionelle ligesindede, men vil forhåbentlig også være medvirkende til at udvikle en bredere anerkendelse af vigtigheden af god arkitektur.

Symposiet bliver afholdt d. 4. september og vil være en anledning til at opleve det nye Utzon Center, hvor symposiet bliver afholdt. Yderligere information kan findes på symposiets hjemmeside, hvorfra det også er muligt at tilmelde sig.

Tid og sted

  • Det andet Internationale Utzon Symposium finder sted torsdag d. 4. september 2008 i Utzon Center, Slotspladsen 4 (ved havnen), Aalborg.
  • Tilmelding på utzoncenter.org
  • Pressen er velkommen til at deltage – kontakt i så fald koordinator Christina Elmer (se herunder).

Kontakt

  • Vil du vide mere eller arrangere interview med Utzon Centers direktør og initiativtager til symposium, Adrian Carter, venligst kontakt koordinator Christina Elmer, tlf. 20 51 57 43, e-mail: elmer@utzoncenter.org