Praktikforløbet er det suverænt største nogensinde på campus i Esbjerg, og det sikrer de mange skoleelever en grundig rundtur i alle de forskellige uddannelsesretninger, som universitetet tilbyder.
- Vi har tilrettelagt det i tæt samarbejde med Esbjerg Kommunes skoleadministration, og vi er blevet enige om at give eleverne et forløb, hvor de får set så meget som muligt. For de fleste af dem er det for tidligt at lægge sig fast på noget bestemt, så vi prøver at inspirere dem i mange retninger, forklarer informationsmedarbejder Tove Morell fra Aalborg Universitet Esbjerg.
Eleverne vil blandt andet blive introduceret til bioenergi, maskinteknik, medialogi og miljøkemi, som er nogle af de områder, hvor universitetet i Esbjerg står stærkt. De unge kommer også selv på arbejde i workshops om spil og animation, og de skal en tur i laboratorierne for at eksperimentere med plastmaterialer. Endelig får de mere generel information om de forskellige typer ingeniøruddannelser, hvor færdige ingeniører fra erhvervslivet er med til at illustrere, hvilke muligheder uddannelsesvalget kan give.
Appetitvækker
Arrangørerne håber, at den grundige pakke vil give de nuværende skoleelever smag for mere af samme skuffe, når de senere skal vælge uddannelse.
- Vi er gået ind i det, fordi alt for få her i regionen får en naturvidenskabelig gymnasial uddannelse, og fordi for få tager en længere videregående uddannelse. Vi vil gerne være med til at hæve tallene, og vi håber da også på at se nogle af eleverne her igen som studerende, siger informationsmedarbejder Tove Morell.
Den nye strukturerede ordning træder i stedet for mere tilfældige individuelle aftaler, som tidligere har været eneste mulighed for skolepraktik på universitetet. Universitetet betragter det som en klar forbedring, og den opfattelse deler overassistent Susanne D. Rasmussen fra Esbjerg Kommunes skoleadministration. Hun har været med til at skrue aftalen sammen, så den opfylder de unges behov:
- Tidligere har det været meget svært for os at tilgodese alle de elever, som gerne vil have mulighed for at se universitetet an. Det kan vi gøre nu, og det er fantastisk, at så mange får mulighed for at få den her oplevelse, siger Susanne D. Rasmussen.
Yderligere oplysninger og kontakt
- Eleverne kommer fra Kvaglundskolen, Præstegårdsskolen, Sct. Jacobi Skole, Rødding Skole, Danmarksgades Skole, Esbjerg Realskole, Vestervangskolen, Markusskolen, Lykkesgårdskolen, Grønvangskolen, Valdemarskolen, Linje 10 i Bramming, Rørkjær Skole, Spangsbjergskolen, Sønderrisskolen, Bakkeskolen, Tjæreborg Skole, Brørup Skole, Næsbjerg Skole, Hjerting Skole, Fourfeldtskolen.
- Foreløbigt program for praktikugen.
- Informationsmedarbejder Tove Morell, Aalborg Universitet Esbjerg, mobil 2929 3960
- Overassistent Susanne D. Rasmussen, Esbjerg Kommunes skoleadministration, tlf. 7616 8838
- Videnskabsjournalist Carsten Nielsen, Aalborg Universitet, mobil 2340 6554