Stor nordjysk interesse for Aalborg Universitet

Over 900 elever har tilmeldt sig Brobygning 2009 – det årlige arrangement, hvor elever fra gymnasiale skoler får mulighed for at opleve dagligdagen på et studium på Aalborg Universitet.

Lagt online: 14.10.2009

På Aalborg Universitet glæder man sig over kunne fastholde det høje antal deltagere fra 2008, hvor der tilmed var en fremgang på 40 % i forhold til 2007. Og i år viser især de nordjyske elever interesse for arrangementet, idet der er knap 25 % flere deltagere fra regionen sammenlignet med 2008.

Aalborg Universitet holder også Brobygning på afdelingerne i Esbjerg og København.

Sammenhæng og visioner

Formålet med Brobygning er at give eleverne et bedre grundlag for at træffe beslutningen om deres senere studievalg og at give dem en realistisk fornemmelse af, hvad der kræves for at studere på Aalborg Universitet. Mange elever får med Brobygning et kig ind i en verden, som de ikke kender i forvejen, og en oplevelse af, at universitetslivet er mere tilgængeligt, end de havde forestillet sig. "Jeg håber, at vi - gennem et indblik i en fantastisk verden af ny viden og muligheder - kan give vore gæster mod på at læse på universitetet, siger prorektor Hanne Kathrine Krogstrup. Formålet er at inspirere til visioner og drømme om tilværelsen efter gymnasiet, men også at give saglig information om de mange studier indhold og erhvervsmuligheder”.

Studerende, undervisere og studievejledere vil besvare spørgsmål om livet som universitetsstuderende, mulighederne for bolig i byen og på campus, det sociale liv på uddannelsen, hvad gruppearbejdet egentlig går ud på, karrieremuligheder og meget mere.

Foruden et godt samarbejde med især Studievalg Nordjylland har der været stor opbakning fra de gymnasiale uddannelser. ”Vi har gennem de sidste år haft et samarbejde med gymnasiale uddannelser, som ser ud til at bære frugt i form af rigtig mange elevers deltagelse i Brobygning. Vi betragter Brobygning som et naturligt forsøg på at skabe et uddannelsessystem, der af de unge opleves som sammenhængende og som en helhed. Valget af det studie, som de unge besøger til Brobygning, er for mange elever en væsentlig motivation til overhovedet at begynde at beskæftige sig med fremtiden efter gymnasiet”, slutter prorektoren.

Gratis transport til Brobygning

Igen i år tilbyder Aalborg Universitet gratis bustransport fra udvalgte byer i Midtjylland. Busserne kører t/r de tre dage i begge uger, direkte til universitetet, så eleverne får en fælles start på Brobygning og nem adgang til universitetet. Den første dag i hver uge er studerende fra universitetet med på turen, klar til at svare på elevernes spørgsmål.

Region Nordjyllands tilbud om gratis transport til alle deltagere fra Regionen er også med til at gøre Brobygning mere tilgængeligt for eleverne.

Yderligere oplysning og kontakt

Fakta

  • Brobygning 2009 i Aalborg finder sted tirsdag til torsdag i uge 43 og 44.
  • De mere end 900 elever fordeler sig med 260 på det Humanistiske fakultet, 360 på de Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige fakulteter samt 300 på det Samfundsvidenskabelige fakultet.
  • Eleverne deltager på følgende uddannelser på Aalborg Universitet:
Samfundsvidenskabelige uddannelser
Erhversøkonomi
Historie
Jura & Erhvervsjura
Politik & Administration samt Samfundsfag
Samfundsøkonomi
Socialrådgiver
Sociologi
Humanistiske uddannelser
Art & technology
Dansk
Engelsk (almen)
Humanistisk Informatik
International Virksomhedskommunikation (Engelsk, Fransk, spansk og Tysk)
Musik + Populærmusik & Lydproduktion
Musikterapi
Psykologi
Sprog & Internationale Studier (Engelsk og Spansk)
Tysk (almen)
Ingeniøør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige uddannelser
Arkitektur og Design
Biologi & Miljøteknik
By-, Energi- og Miljøplanlægning
Byggeri & Anlæg
Datalogi
Elektronik og IT samt Internetteknologier & Computersystemer
Engergi
Fysik
Geografi
Global Buisness Engineering (Globale Foretningssystemer)
Idræt
Informationsteknologi
Infrastruktur
Kemi & Bioteknologi
Landinspektør
Maskin og Produktion
Medialogi
Medicin med Industriel Specialisering
Nanoteknologi
Produk & Designpsykologi
Softwareingeniør
Sundhedsteknologo
AAU København
IT, Kommunikations- og medieteknologi
Medialogi
I alt 40 uddannelser