AAU-gruppe vinder idékonkurrence for nytænkning af computerservice

Et nytænkende servicekoncept med en hjemmeside, der faciliterer it-assistance mellem dig og dine it-faglige venner har sikret en gruppe AAU-studerende fra Esbjerg en førstepræmie på 25.000 kroner i den landsdækkende Venture Cup.

Lagt online: 21.01.2010

Igennem fire måneder har studerende og forskere landet over udviklet og innoveret fremtidens servicekoncepter, og onsdag mødtes otte nominerede grupper i finalen. Det blev en gruppe studerende fra Aalborg Universitet, der løb med førstepræmien på 25.000 kr. i kategorien Service for deres koncept Computerfriend.

- Det er nytænkning af en serviceydelse i en tid, hvor sociale medier vinder frem. Konceptet muliggør en ny og innovativ udnyttelse af cyberspace, og konceptet er umiddelbart eksekverbart, siger jurymedlem Carsten Collin fra Ernst & Young, efter at AAU-gruppen og de øvrige finalister havde pitchet deres projektidéer for Venture Cups jury af erhvervsfolk.

Computerfriend er et koncept med et website, hvor almindelige mennesker døgnet rundt kan få assistance til at løse computerproblemer af folk, der har forstand på it.
- Det kan eksempelvis være en printer, der ikke fungerer, eller et virusproblem, der skal løses. Med vores koncept kan man døgnet rundt kontakte en supporter online, og det er meget billigere end en traditionel hotline eller support, som kræver besøg på adressen. Der er en minimumspris for, hvad servicen koster, men derudover er det op til brugeren at vurdere, hvor meget man vil betale for den service, man har fået af supporteren, forklarer Thomas Wiborg Steen fra vindergruppen.

Han læser MedialogiAalborg Universitets afdeling i Esbjerg og har udviklet systemet sammen med en nuværende og en tidligere medstuderende, Torben Christensen og Morten Toft Holm. Desuden har Ulrik Blom fra iværksætterkontoret IDEA House i Esbjerg været involveret, og undervejs i Venture Cup-forløbet har der været støtte fra AAU’s iværksætterservice SEA, som blandt andet har arrangeret kursus i projektpitching forud for onsdagens finale i Roskilde.

Thomas Wiborg Steen vil ikke ud med alle detaljerne i konceptet, da der for tiden arbejdes på strategi og investorkontakt, men har en klar idé om, hvorfor hans grupper løb af med sejren.
- Vores koncept er meget skalerbart. Det vil sige, at det ikke kun har potentiale i Danmark, men uden større problemer potentielt set også kan udvides til at være en global service, siger Thomas Wiborg Steen.
- Idéen stammer fra, at vi selv er lidt nogle nørder, som gerne vil have betaling for den service, vi yder, når vi hjælper folk med deres computerproblemer. Dette er en mulighed for, at folk med de rigtige kompetencer kan tage betaling for support, så det bliver en professionaliseret service.

Venture Cup er inddelt i fem kategorier med hver sin finale. På onsdag afholdes finalen i Software-kategorien på Aalborg Universitet i Cassiopeia-bygningen, hvor Institut for Datalogi har til huse. Her har AAU mulighed for endnu en førsteplads, eftersom en gruppe studerende er udvalgt til finalen med deres innovative platform SocializingU, som skaber spændende oplevelser gennem sociale mobilspil.

Yderligere information og foto: