En klokkeklar succes er desværre noget, der for tiden er alt for lidt af på Energi Nord Arena, hvor AaB spiller deres hjemmekampe i fodboldens superliga. Men 1. oktober bød på en ubetinget succes på Energi Nord Arena, men ikke for Aab. Grønsværen var nemlig tom, mens der var masser af aktivitet og fest i loungerne, hvor Humanistisk Informatik havde kaldt til stor fest i anledning af studiets 25 års-jubilæum.
Og det er en meget glad og veltilfreds studieleder på Humanistisk Informatik, Mikael Vetner, der puster ud efter en travl tid op til jubilæet og nu gør status.
- Det gik ikke mindre end fantastisk. Mere end 300 hundrede var mødt op for at fejre os, og så kunne vi glæde os over at have to virkelige kapaciteter som oplægsholdere, og de skuffede bestemt ikke, siger Mikael Vetner om oplægsholderne Tor Nørretranders og den verdensberømte sociolog, Anthony Giddens.
Tor Nørretranders tog direkte afsæt i Humanistisk Informatik.
- Han fortalte om den kompleksitet, som vi står over for ved at være i grænsefeltet mellem det humanistiske og det tekniske. Han fortalte også om, at kompleksiteten stiger og stiger, fordi vi mennesker konstant producerer og modtager mere og mere information. Det gør så, at uddannelsen i Humanistisk Informatik bliver mere og mere relevant, for vores studerende på forskellig vis arbejder med at tilrettelægge og håndtere information og kommunikation, og på den måde gerne skal mindske kompleksiteten, siger Mikael Vetner.
Dagens absolutte hovedperson var Anthony Giddens, og mange benyttede chancen for at få en snak med legenden og til at få ham til at skrive en autograf i medbragte bøger.
- Det er jo virkeligt et scoop, at vi fik ham til at komme her, og han skuffede ikke. Han holdte et meget politisk orienteret oplæg, hvor han fortalte om de globale udfordringer, som verden står over for. Udfordringerne er meget komplekse, men Giddens pointerede, at vi bliver nødt til at gøre noget, og at det er vigtigt, at vi fokuserer på løsninger og muligheder, siger Mikael Vetner, som tilføjer, at udfordringen for Humanistisk Informatik blandt andet er at arbejde med, hvordan vores studerende på mange forskellige måder kan bidrage i forhold til globale udfordringer.
Med til et godt jubilæum hører også gaver, og sådan en havde rektor Finn Kjærsdam også med. Et rejselegat på 25.000 til studerende eller undervisere.
- Det er en rigtig dejlig gave, som vi har besluttet at give til en gruppe studerende, der har lavet et særligt godt projekt, siger Mikael Vetner.
Men der var flere gaver, og sikke en som IT-Vest (et forskningssamarbejde mellem Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet) og AAU's humanistiske fakultet havde med.
- Vi fik intet mindre end et ph.d.-stipendiat. Det vil sige, at vi kan ansætte en forsker i tre år til at forske inden for Humanistisk Informatik, og det er mig bekendt første gang her på stedet, at et ph.d.-stipendiat direkte er blevet givet til et bestemt studie og med øje for forskning inden for studiets faglighed. Det er virkelig en flot gave, siger en tilfreds Mikael Vetner.