Når en studerende fremover lige logger på Facebook under en forelæsning, er det måske ikke nødvendigvis for at se, hvad vennerne har bedrevet siden sidst. Besøget på Facebook kan nemlig også være for at bidrage til undervisningen. En konference arrangeret af Aalborg Universitet skal se på, hvilken betydning computeren i alle dens afskygninger (pc, mobiltelefon, pda, iPad mv.) vil få for fremtidens undervisning og om, hvordan nye sociale medier som Facebook og Twitter kan bruges i undervisningen. Sociale medier er kendetegnet ved, at brugerne selv kan deltage og præge medierne ved at skrive kommentarer og indlæg i modsætning til ”blot” at læse på en hjemmeside.
Lektor Thomas Ryberg fra Aalborg Universitet er en af arrangørerne af konferencen, som får deltagelse af forskere fra hele verden.
”Det er ikke tanken, at online-læring og sociale medier skal erstatte traditionel undervisning og forelæsning i skoler og på universiteter, men det kan være et nyttigt supplement. På konferencen vil vi se på, hvordan vi kan bruge disse værktøjer i undervisningen. Det kan eksempelvis ske ved, at studerende udveksler viden og erfaringer med hinanden og indgår i dialog med læreren og på den måde sætter deres præg på forelæsningen. På den måde går de studerende fra at være passive tilhørere til at være aktive deltagere”, siger Thomas Ryberg, som tilføjer, at en del uddannelser, blandt andet masteruddannelser, i dag kan tages på nettet. En mulighed som kan blive mere udbredt i disse tider med snakken om affolkningen af udkants-Danmark.
Konferencen giver deltagerne mulighed for at lære mere om sociale medier og online-læring.
”Sociale medier og online-læring er områder i konstant udvikling. På konferencen bliver der mulighed for at få et overblik over den seneste udvikling, når forskerne holder oplæg og præsenterer deres forskning for deres kollegaer. På den måde kan man udveksle erfaringer, blive inspireret og få ny viden, som man så kan bygge videre på og tilpasse forholdene i sit hjemland”, siger Thomas Ryberg.
Konferencen finder sted på Hotel Hvide Hus i Aalborg. Pressen er velkommen.
Mere information
http://www.networkedlearningconference.org.uk
Arrangør:
E-learning Lab (http://www.ell.aau.dk), Det Humanistiske Fakultet, Aalborg Universitet i samarbejde med Lancaster University, Glasgow Caledonian University, Open University, UK and Open University, NL.
Lone Dirckinck-Holmfeld og Thomas Ryberg er de lokale repræsentanter i konferencens arrangørgruppe.
Kontakt
Lektor Thomas Ryberg
Lektor, IKT og læring
Tlf.: 99 40 74 00 (før konferencen)
Mobil.: 61 27 96 13 (indtal evt. en besked, og Thomas Ryberg vender tilbage hurtigst muligt)
E-mail: ryberg@hum.aau.dk