Det er den internationale ingeniørsammenslutning IEEE’s organisation for effektelektronik (Power Electronics Society), der officielt står bag konferencen Power Electronics and Distributed Generation Systems (PEDG 2012) i juni 2012. Effektelektronikken bruges til at omsætte energi fra én form til en anden, og derfor er det en helt afgørende teknologi i bestræbelserne på at integrere mere vedvarende energi fra vind, sol og vand i forsyningsnettet. Ifølge professor Frede Blaabjerg fra Aalborg Universitets Institut for Energiteknik bliver værtsskabet for konferencen en perfekt anledning til at vise et internationalt publikum, hvad Danmark har at byde på inden for vedvarende energiteknologi og indpasning af store mængder vedvarende energi.
- Vi håber på at kunne tiltrække 300-400 deltagere fra hele verden, og de vil gerne se, hvad Dannmark kan på de områder. Vi havde oprindelig tilbudt at arrangere den efterfølgende konference i 2014, men uroen i Egypten har fået organisationen til at spørge, om vi kan træde til allerede næste år, fordi der kunne være praktiske problemer med at gennemføre den i Egypten som planlagt. Det har vi lovet at gøre, og timingen er perfekt, fordi der i øjeblikket sker en hel masse på området både i Danmark og internationalt, siger Frede Blaabjerg.
Resultater fra nyt forskningscenter
Frede Blaabjerg står selv i spidsen for det nye store strategiske forskningscenter ”CORPE” (Center Of Reliable Power Electronics), som med støtte fra Det Strategiske Forskningsråd og et samlet budget på over 90 millioner kroner skal fremskynde overgangen til vedvarende energi ved hjælp af bedre og mere pålidelig effektelektronik (se tidligere AAU-omtale). Centret samarbejder internationalt med universiteter i Aachen, Zürich og Maryland og med danske virksomheder som Danfoss Power Electronics, Grundfos Management, Vestas Wind Systems og KK-Electronic.
- Det er et stærkt hold, og jeg regner med, at vi kan præsentere nogle af resultaterne fra arbejdet i CORPE for vores internationale kolleger, når de kommer til Aalborg, siger Frede Blaabjerg.
Yderligere oplysninger:
- Professor Frede Blaabjerg, Institut for Energiteknik, mobil 2129 2454
- Videnskabsjournalist Carsten Nielsen, Aalborg Universitet, mobil 2340 6554