Selskabet bag det store Wave Star anlæg i Hanstholm var medarrangør af den succesfulde bølgeenergi-camp i Esbjerg i marts, og virksomheden leverede også belønningen til vinderne i form af en invitation til at besøge prototypen i Hanstholm. Med solskin, kraftig blæst fra søsiden og en bølgehøjde på mellem 1,1 og 1,7 meter var betingelserne noget nær perfekte, da de seks piger og fire drenge fra sydjyske gymnasier tilbagelagde de sidste 300 meter fra land ud til anlægget, som ligger på syv meters vanddybde.
- Det var lidt af en kamp mod vinden, så det gav fra start et godt indtryk af de kræfter, et bølgeanlæg skal kunne holde til. Eleverne fik en lærerig rundvisning i værkstedet, maskinrummet og kontrolrummet, hvor avanceret udstyr overvåger driften. De kom op på dækket, så de kunne se flyderne blive sat i gang, samtidig med at de skulle holde sig godt fast i blæsten, fortæller projektleder Tove Morell fra Aalborg Universitet Esbjerg, som også selv fik en oplevelse for livet.
Laboratoriebesøg i Aalborg
Efter stoppet i Hanstholm kørte bussen med eleverne mod Aalborg, hvor de blev vist rundt i Aalborg Universitets bølgelaboratorier. I samme forbindelse var der arrangeret foredrag om fremtidens energiformer og udviklingen inden for bølgeenergi, og den viden kommer også klassekammeraterne hjemme på de sydjyske gymnasier til gode. Flere af eleverne blev bombarderet med spørgsmål efter deltagelsen på bølgeenergi-campen i Esbjerg, og de er forberedte på fornyet nysgerrighed efter vinderturen ud i det danske bølgenergi-miljø.
Bølgeenergi-campen og den faglige ekskursion for vinderne indgår i ”Energi på havet” projektet, som skal øge beskæftigelsen i offshoresektoren. Over 100 uddannelsesinstitutioner, brancheorganisationer, virksomheder og andre aktører samarbejder med det fælles mål at styrke offshoreindustrien. Projektet er støttet af Syddansk Vækstforum og EU's regionalfond, og Offshore Center Danmark har det overordnede projektansvar.
Yderligere information:
• Projektleder Tove Morell, Aalborg Universitet Esbjerg, mobil 2929 3960.
• 10 elever fra seks gymnasier var med på vinderturen. På selve campen i marts deltog 22 piger og 20 drenge fra gymnasier i Esbjerg, Ribe, Varde, Vejen og Grindsted samt fagfolk fra energibranchen og forskere og lærere fra universitetet og gymnasierne.
• Fotogalleri med flere billeder fra vinderturen.