2.500 studerende på Aalborg Universitet i København

Ja, den er god nok. Som københavner er det muligt at gå på Aalborg Universitet uden at flytte fra hovedstaden. Og det bliver endnu lettere for de københavnske studerende, for 3. september 2012 samler universitetet deres aktiviteter i Ballerup, Hørsholm og Frederiksberg i en ny campus lige i hjertet af København; i Sydhavnen i de bygninger der tidligere husede Nokias danske udviklingsafdeling. 2.500 studerende har fundet deres studie på A.C. Meyers Vænge 15.

Lagt online: 30.08.2012

Beriger København

Man kan spørge, hvorfor et regionalt universitet nu åbner en afdeling i København, hvor der i forvejen er flere universiteter. Til det siger rektor på Aalborg Universitet Finn Kjærsdam:

”Vi har sammensat og tilrettelagt vores uddannelser på en lidt anden måde end andre københavnske universiteter. Uddannelserne afspejler mere udviklingen i det omgivende samfund, og det giver de studerende nogle unikke muligheder for specialstudier, på især kandidatniveau, der ikke er set i København før. På den måde supplerer vi de andre hovedstadsuniversiteter, og de københavnske studerende får flere muligheder for at sammensætte deres uddannelse”.

”Til det tilføjer professor Lene Lange, der er forskningsdirektør på AAU og campusleder for AAU- Cph: Vi vil skabe et campusmiljø, hvor læring, forskning og Innovation går op i en højere enhed. Ved at være tæt integreret opnår vi gensidig inspiration. De studerende bliver arbejdsmarkedsparate ved at arbejde i teams, med virkelige problemer og i samarbejde med dem, der har brug for ny viden.

Unikke uddannelser

Et eksempel på en kandidatuddannelse, der ikke er set tidligere i København, er uddannelsen ’Ledelse og informatik i byggeriet’, der retter sig mod bygningskonstruktører, arkitekter og diplomingeniører.

Landinspektøruddannelsen er et andet eksempel på en uddannelse, der i København ikke udbydes af andre end AAU-Cph. Uddannelsen kan desuden bryste sig af at have næsten 100 pct. i arbejde efter endt uddannelse.

Andre eksempler på unikke uddannelser er ’IT, Communications & New Media’, ’Medialogi’, ’Humanistisk Informatik’, ’Sustainable Biotechnology’, og ’By, Energi- og Miljøplanlægning’, der alle udbydes på bachelorniveau.

”Uddannelsen ’By, Energi- og Miljøplanlægning’ giver de studerende det bedste fra to verdener, ingeniør- og samfundsvidenskab, og har fokus på byudvikling, energi og miljø. Efter studierne vil de færdige kandidater derfor være oplagte til at varetage job som de miljøspecialister, Klima- og Energiministeriet efterlyser, for at vi kan opfylde målsætningen om at være uafhængig af fossile brændsler i 2050”, siger Lars Bodum, der er institutleder på Aalborg Universitets Institut for Planlægning.

Åbningen af den nye campus i Københavns Sydhavn fejres med forskellige arrangementer for de nye studerende og særligt indbudte 3. september 2012 kl. 13.00 på A.C. Meyers Vænge 15 i Sydhavnen.

Yderligere oplysninger kan fås hos rektor Finn Kjærsdam (rektor@adm.aau.dk, telefon 40 55 85 22), professor Lene Lange (lla@adm.aau.dk, telefon 99 40 25 84 ), institutleder Lars Bodum (lbo@land.aau.dk, telefon 99 40 80 78) og fuldmægtig Mette Vium Asbjørn (mva@adm.aau.dk, telefon 99 40 25 81).  Som journalist er du velkommen til at deltage i arrangementet 3. september.

FAKTA

Uddannelser på AAU-Cph september 2012

Bacheloruddannelser

By-, Energi- og Miljøplanlægning 
Humanistisk Informatik 
IT, Communication and New Media 
Landinspektør
Medialogy
Sustainable Biotechnology
Teknoantropologi

Kandidatuddannelser

By, Bolig og Bosætning
Global Refugee Studies
Global System Design
Informationsvidenskab
Innovative Communication Technologies and Entrepeneurship
Integrated Food Studies
IT, Læring og Organisatorisk Omstilling
Kommunikation
Ledelse og Informatik i Byggeriet
Læring og Forandringsprocesser
Medialogy
Operations and Innovation Management (Global Management + Media Management)
Service Systems Design
Socialt Arbejde
Surveying, Planning and Land Management (Geoinformatics)
Surveying, Planning and Land Management (Land Management)
Surveying, Planning and Land Management (Surveying & Mapping)
Sustainable Biotechnology
Sustainable Cities
Techno-Anthropology
Tourism

Professor Lene Lange, der er campusleder og forskningsdirektør på AAU- Cph, byder velkommen til Aalborg Universitets nye campus i Sydhavnen i København, der slår dørene op 3. september 2012. (Foto Jørgen True).