Become a Creative Genius in your field of study

Fra september 2013 åbnes en ny mulighed for studerende til at specialisere sig yderligere i sit fagfelt på 9. semester. Muligheden består i at studerende fra alle fagfelter kan følge 30 ECTS på Creative Genius semestret her på Aalborg Universitet.

Lagt online: 21.09.2012

På dette semester vil der ikke blive undervist i teorier fra de studerendes fagfelter (som for eksempel matematik, økonomi eller kommunikation). I stedet vil der blive undervist i hvordan man kan udvikle sig som et kreativt geni indenfor sit fagfelt.

Creative Genius semester er en mulighed for studerende fra alle discipliner og fra hele verden. Det er et internationalt tværfagligt semester med fokus på kreativitet, originalitet og at gøre en forskel indenfor sit fagområde. Dette semester kombinerer teori med praksis ved at indføre træning af menneskelige evner i kreativitet, nytænkning og originalitet som en integreret del af studiet. Det handler om at forstå hvordan man kan være kreativ og om hvordan man gør en forskel indenfor sit fagområde - men mindst lige så vigtigt - det handler om træning i at blive mere kreativ, nytænkende og original som person. Vores håb er at give de studerende et fundament hvorfra de lettere kan bidrage med ny teoretisk indsigt og/eller nye praksisser i deres egne fagfelter.

Creative Genius semesteret introducerer en helt ny studieform på Aalborg universitet, som er en videreudvikling af det kendte problembaserede gruppearbejde (PBL). Studieformen er udviklet med henblik på at skabe et meget engagerende studiemiljø med nye elementer som træningscenter i kreativitet hver morgen, individuelle projekter i samarbejde med hele holdet i stedet for traditionelt gruppearbejde samt styrede procesforløb dagligt for at nævne nogle.

For de fleste studerende vil Creative Genius semester vil være et alternativ til en praktikplads eller andre frie studier. Det er muligt at tage dette semester som enten 7, 8, 9 eller 10 semester på enhver kandidat eller master, hvor studienævnet tillader dette. Kravet for at blive optaget på semestret er en gennemført bacheloruddannelse.
Mere information om Creative Genius semester kan findes på uddannelsens hjemmeside www.creativegenius.aau.dk.