Lone Dirckinck-Holmfeld er professor i humanistisk informatik og har deltaget i udviklingen af faget siden 1987, hvor hun påbegyndte et adjunktur på Aalborg Universitet. Hendes forskningsområde handler i dag om informations- og kommunikationsteknologi, og hun beskæftiger sig især med, hvordan teknologien kan forbedre læreprocesser. Lone Dirckinck-Holmfeld har i den forbindelse bidraget til at udvikle forskningsfeltet ”Computer Supported Collaborative Learning”, hvor hendes interesse har samlet sig omkring videreudviklingen af problem- og projektpædagogik med de muligheder, som teknologien og digitale medier giver – i særdeleshed i forhold til nye pædagogiske koncepter.
Humaniora i en globaliseret verden
I 2009 blev Lone Dirckinck-Holmfeld dekan for Det Humanistiske Fakultet, og hun har siden arbejdet for at styrke humaniora, som hun ser som et nødvendigt og centralt dannelsesfag – ikke mindst i en globaliseret verden. Som dekan betragter hun det derfor som en vigtig opgave at bidrage til, at den humanistiske ressourcebase udnyttes og inddrages med henblik på at styrke den samfundsmæssige innovationskompetence. Udnævnelsen til Ridder af Dannebrogsordenen opfatter Lone Dirckinck-Holmfeld derfor som et skulderklap og en anerkendelse af, at humanistisk viden, indsigter og metoder i højere grad skal inddrages i forhold til løsningen af samfundsmæssige udfordringer.
For nærmere information kontakt:
Dekan Lone Dirckinck-Holmfeld på telefon 9940 9604.
Fakta om Dannebrogsordnen:
Dannebrogsordenen er en dansk ridderorden, der blev indstiftet af Christian den 5. i 1671. I begyndelsen var det fortrinsvis danske adelspersoner, der blev tildelt ordenen, men i 1808 reformerede Frederik den 6. betingelserne for Dannebrogsordenen og udvidede kredsen af personer, der kunne modtage ordenen. Vigtigst var, at man gennem Dannebrogsordenen skulle kunne ” belønne sande fortienster, hos hvem de end findes” uafhængigt af rang og stand. Blandt sande fortjenester nævnes blandt andet ”fremskridt i videnskab og kunster”.