På vej ud i idrætsverdenen

Idrætsuddannelsen på AAU sender i år sine første kandidater ud på arbejdsmarkedet. Mød to kandidatstuderende på idrætsuddannelsen, der afleverer speciale 31. maj 2012, og som derfor snart kan kalde sig cand. scient. i idræt.

Lagt online: 23.05.2012

Rikke Vandvig

Specialestuderende i idræt

Jeg er ved at færdiggøre mit speciale, der handler om coaching af idrætsudøvere. I specialet anlægger jeg en kritisk vinkel på det at coache i idrætsverdenen, og som case bruger jeg en gruppe bestående af 17 elite golfudøvere.

Idrætsuddannelsen

Jeg synes, det har været spændende og sjovt at gå på idrætsuddannelsen på AAU. Jeg har oplevet meget og prøvet grænser af både personligt og fagligt. Jeg har lært og udviklet mig gennem de forskellige fag, vi er blevet præsenteret for på uddannelsen. På kandidatuddannelsen har særligt coaching som fag fænget hos mig, og det er også det emne, jeg skriver speciale om. Jeg synes, at den problembaserede tilgang til læring og gruppesamarbejdet, som vi har praktiseret på uddannelsen, har givet mig  projektleder-kompetencer, som jeg vil kunne bruge i fremtiden.
 
Til tider har det også været udfordrende at være studerende på idrætsuddannelsen. Jeg og mine medstuderende udgjorde den første årgang på idrætsuddannelsen, og på mange måder har vi været ”forsøgskaniner”. Særligt på bacheloruddannelsen var der lidt forvirring i organiseringen og struktureringen af lokaler til undervisningen.

Fremtiden

Jeg glæder mig til at aflevere specialet og blive cand.scient. i idræt. Jeg kunne godt tænke mig et job som idrætskonsulent, hvor jeg arbejder med udvikling og igangsættelse af initiativer hos fx DGI. Jeg har fået mange færdigheder med fra min uddannelse, som jeg glæder mig til at bruge i et rigtigt job.

Mikkel Lund Curth

Specialestuderende i idræt

Jeg skriver speciale om, hvordan makkerfeedback påvirker læring hos idrætsudøvere. Jeg bruger et volleyballhold med 14 spillere som case.

Idrætsuddannelsen

Jeg har overordnet været glad for uddannelsen. Jeg synes, det er super, at uddannelsen er så bred. Vi har fået mulighed for at snuse til forskellige retninger inden for idræt lige fra biomekanik til videnskabsteori. Fagligt har uddannelsen levet op til mine forventninger, og den projektbaserede studieform har været en helt fantastisk læringsform, som vil gavne mig i fremtiden. Det er jeg sikker på. At indgå og agere i et projektsamarbejde er helt klart det stærkeste kort, jeg har på hånden. Det er i det faglige samspil mellem flere aktører inden for idræt, at vi kan udvikle vores fag og skabe ny viden.

Fremtiden

Jeg har allerede fået tilbudt job som lærer på Nordjyllands Idrætshøjskole i Brønderslev. Jeg ser frem til at bruge de kvalifikationer, jeg har erhvervet på uddannelsen, i mit nye job.