Skoleleder Ole Korsholm Nielsen fra Friskolen i Bramming har store forventninger til det usædvanlige samarbejde, som både kan motivere eleverne og skolens egne lærere:
- Når gæster fra universitetet og erhvervslivet møder op på friskolen, viser det, at de tager eleverne alvorligt. Det må styrke elevernes interesse for at lære noget mere. At få gæster udefra er også en motivationsfaktor for skolens personale. Det udfordrer os til at planlægge sammen og tænke på, hvad vores eget fag kan bidrage med, forklarer skolelederen.
Erfaringer skal genbruges
Assistancen til emneugen i Bramming er en del af det EU-støttede projekt ”Energi på havet”. Et af projektets langsigtede mål er at gøre unge interesserede i de tekniske og naturvidenskabelige fag og uddannelser, som energibranchen efterspørger.
- Derfor vil vi meget gerne have et tættere samarbejde med grundskolen. Det er i den alder, vi har mulighed for at påvirke dem, hvis vi kan vise, at naturvidenskab og teknik er spændende at arbejde med. Derfor har vi også en ambition om at rulle konceptet ud andre steder på baggrund af de erfaringer, vi får i Bramming i denne uge, siger delprojektleder Tove Morell fra Aalborg Universitet Esbjerg.
Emneugen er tværfaglig, og derfor kommer eleverne eksempelvis til at føre en daglig engelsksproget log over deres aktiviteter. Hvis det går som planlagt, vil de blandt andet kunne rapportere om vindmølle-målinger med LEGO-modeller, forsøg med bølgeenergi og analyser af kulstofkredsløb og CO2-udslip fra fossile brændsler.
Yderligere oplysninger:
• Skoleleder Ole Korsholm Nielsen, Friskolen i Bramming, tlf. 7517 2449.
• Delprojektleder Tove Morell, Aalborg Universitet Esbjerg, mobil 2929 3960.
• Lektor Torben Rosenørn, Aalborg Universitet Esbjerg, mobil 4055 0652.
• Projektleder i ”Energi på havet”, Marianne Tølbøll, Offshore Center Danmark, telefon 3697 3674.
Fakta:
• Projektet "Energi på havet" har det overordnede formål at skabe fornyet vækst og beskæftigelse i offshore energi branchen. Projektet består af 5 delprojekter og et overordnet projekt. Aalborg Universitet Esbjerg står i spidsen for delprojektet ”Rekruttering og profilering”, som skal synliggøre offshoreindustrien og tiltrække fremtidens medarbejdere og studerende. Det overordnede projekt ledes af Offshore Center Danmark og støttes af Syddansk Vækstforum og EU’s Europæiske Fond for Regionaludvikling.