Sexede film på universitetet

Den nye masteruddannelse i sexologi på Aalborg Universitet vil ikke kun benytte tørre lærebøger og rapporter. Et utraditionelt samarbejde med Biffen i kulturhuset Nordkraft i Aalborg skal præsentere erotiske filmperler under overskriften ”Den sexologiske filmkanon” - og andre end studerende får lov at kigge med.

Lagt online: 28.08.2013

"The Loss of Sexual Innocence" er med i den sexologiske filmkanon.Onsdag den 4. september er en historisk dag for dansk sexologi. Den dag slår Aalborg Universitet dørene op for Danmarks første masteruddannelse i sexologi. Den toårige uddannelse henvender sig til fagfolk i sundhedsvæsenet, og på det første hold er der optaget knap 30 studerende, som altså også skal se film. Professor i almen sexologi ved universitetets Sexologiske Forskningscenter, Christian Graugaard, forklarer:

- Seksualitet er en kompleks og mangfoldig affære, og kunsten har alle dage kunnet indfange vigtige erfaringer og nuancer, som videnskaben simpelthen ikke får øje på. For mig at se er det derfor kun naturligt at inddrage filmkunsten, når man vil vide mere om menneskets seksualitet. Og jeg er faktisk sikker på, at man bliver en bedre sexolog, hvis man indimellem lægger lærebøgerne fra sig og går på biblioteket, på museum, i teatret eller i biografen.

Professor Christian Graugaard: - Det er kun naturligt at inddrage filmkunsten, når man vil vide mere om menneskets seksualitet.Den ene af biografens to daglige ledere, Karin Fast, er enig:

- Her i Biffen glæder vi os meget til samarbejdet. Vi elsker jo gode film, og biografen skulle gerne være et sted, hvor man både kan blive underholdt, provokeret og gjort klogere på sig selv og sin omverden, siger hun.

I løbet af de kommende to år byder ”Den sexologiske filmkanon” både på erotiske klassikere og mere smalle seksuelle opdagelsesrejser. Arrangementerne skydes i gang onsdag den 4. september kl. 20.45, hvor Christian Graugaard indleder den britiske instruktør Mike Figgis lille, undervurderede filmperle ”The loss of sexual innocence” fra 1999. Figgis har selv udtalt, at det var denne sære og poetiske seksuelle udviklingshistorie, han altid havde drømt om at fortælle – men først fik råd til at producere efter succesfilmen ”Leaving Las Vegas” fra 1995.

Forevisningerne er åbne for alle, og billetter bestilles og betales på sædvanlig vis. De næste film vises den 11/12 2013, den 29/1 2014 og den 6/3 2014.

Yderligere oplysninger: