Succesfuld SUND messe

Studerende i medicin og medicin med industriel specialisering arrangerede for første gang SUND messe på universitetet. Messen, der satte fokus på frivilligt sundhedsrelateret arbejde for studerende, tiltrak mange studerende og gav nye medlemmer til de frivillige organisationer.

Lagt online: 26.09.2013

Kantinen på Fredrik Bajers Vej 7 var omdannet til et messeområde tirsdag den 17. september, hvor studerende i medicin og medicin med industriel specialisering gav medstuderende indblik i det frivillige sundhedsarbejde, de beskæftiger sig med under deres uddannelse.

- Formålet med SUND messen var fortælle studerende fra medicin og medicin med industriel specialisering på 1.-3. og 5. semester om de faglige frivillige aktiviteter, som de kan beskæftige sig med under deres uddannelse, og som giver kompetencer, der både supplerer og giver lidt ekstra viden til din uddannelse, fortæller Nanna Vestergaard Jensen, medicin-studerende på 5. semester.

Nogle af de frivillige aktiviteter og organisationer, der var repræsenteret på SUND messen, var bl.a. IMCC (International Medical Cooperation Committee), der er en dansk organisation for studerende, der arbejder frivilligt inden for områderne: udviklings- og hjælpearbejde, undervisning og oplysning samt udveksling og klinik. En af IMCC’s aktiviteter er Sexpressen, der består af en gruppe SUND-studerende, der arbejder med formidling om sex i folkeskoler. Herudover var bl.a. Medicinerrådet og Studentersamfundet også på messen.



Frivilligt arbejde øger kompetencer

Det frivillige sundhedsarbejde rækker uden over forelæsningstimerne og studierne, og det supplerer ikke SU’en med ekstra penge. Men ifølge Nanna Vestergaard Jensen er arbejdet godt givet ud.

- Det frivillige arbejde er vigtigt, for det er herigennem, at du som studerende kan øge din faglige såvel som sociale kompetencer. For eksempel søger vi fonde, arbejder med projektledelse og med studerende fra andre studieretninger, hvilket får os i tværfagligt arbejde i praksis. Vi får viden om praksis, som vi ikke kan lære ved at læse en bog, fortæller Nanna Vestergaard og supplerer:

- Gennem det frivillige arbejde får vi også et større fagligt netværk. Vi arbejder fx med studerende og forskere fra andre lande. Og disse kontakter kan de studerende bruge videre i deres uddannelse eller akademiske karriere.

Øget interesse og flere medlemmer

SUND messen blev holdt for første gang på universitetet – men ikke sidste gang. Gruppen af studerende, der havde taget initiativ til at stable messen på benene, vil også holde en SUND messe næste år.

- Vores SUND messe var en succes. Der kom mange flere studerende til messen, end vi havde regnet med. De studerende var virkelig interesseret i det frivillige arbejde, og det har betydet, at samtlige aktiviteter, foreninger og organisationer, der var til stede på messen, har fået nye medlemmer, fortæller Nanna Vestergaard Jensen.

Planlægningsgruppen bag SUND messen forventer at udvide næste års messe med en invitation til studerende på andre sundhedsfaglige uddannelser.

- I år havde vi valgt kun at invitere studerende fra medicin og medicin med industriel specialisering til messen, men det frivillige arbejde er relevant for alle, der beskæftiger sig inden for sundhedsvidenskab. Vi planlægger derfor at invitere studerende med fra fakultetets øvrige uddannelser og UCN til næste års messe, fortæller Nanna Vestergaard.