Internationale eksperter i skadede nerver indtager Aalborg

Internationale eksperter i skadede nerver indtager Aalborg

AAU og EiR Research and Business Park er værter, når det allernyeste inden for forskning og teknologi til genoptræning af nerveskader bliver præsenteret 24.-26. juni. Genoptræning af personer med hjerne- og rygmarvsskader eller nervesygdomme er en af de dyreste og mest krævende opgaver for sundhedsvæsenet, og mange danskere bliver ramt: Slagtilfælde, der ofte fører til hjerneskader, er den tredjehyppigste dødsårsag og den mest almindelige årsag til invaliditet i Danmark.

Lagt online: 20.06.2014

Der er således brug for nye og mere effektive rehabiliteringsmetoder, men udviklingen af dem er helt afhængig af, at teknologi og viden arbejder sammen. Derfor sætter læger, forskere og Med-tech virksomheder hinanden stævne i Aalborg Kongres – og Kulturcenter til International Conference on NeuroRehabilitation d. 24-26. juni 2014. Her skal de dele den nyeste viden og teknologier indenfor neurorehabilitering, og diskutere hvordan forskellige fagligheder og kompetencer kan arbejde sammen om at løse den store udfordring.

”Neurorehabilitering er et område hvor det går stærkt – og det er et område i rivende udvikling. Vi har sat nogle af verdens førende forskere og læger stævne for at være med til at få nye ideer omsat til produkter, der kan hjælpe patienter,” siger Winnie Jensen, der er lektor ved Center for Sanse-Motorisk Interaktion på AAU. Winnie Jensen er sammen med professor Ole Kæseler Andersen ansvarlig for konferencen.

På konferencen vil der både blive plads til perspektiver på feltet, der har udviklet sig rivende over de seneste få år, og præsentationer af helt nye forskningsresultater. Onsdag vil der være særligt fokus på innovation og at forvandle viden til brugbare produkter. Her kan man også stifte bekendtskab med nogle af AAU’s succesfulde spin off-virksomheder, for eksempel Nordic NeuroStim, Anybody Technology og TKS A/S.

Der vil dagen igennem være præsentationer og demonstrationer af helt ny, innovativ teknologi, for eksempel:

  • Modificerede elguitarer til genoptræning af lammede børn
  • Et system, der via aflæsning af EEG-målinger kan stave for patienter, der hverken kan tale eller bevæge sig
  • De mest moderne proteser og robotter til genoptræning

”Vi sætter fokus på innovation og produktudvikling af flere grunde. Der er potentielt stor indtjening at hente inden for neurorehabilitering, da der er mange kunder med et stort behov for nye løsninger. Men især gør vi det, fordi det er vigtigt at forskningsresultater kommer patienterne til gode, hvor det er muligt,” fortæller Ole Kæseler Andersen, professor ved Center for Sanse-Motorisk Interaktion på Aalborg Universitet.

Kontakt

  • Lektor Winnie Jensen, Institut for Medicin og Sundhedsteknologi, tlf. 9940 9825.
  • Professor Ole Kæseler Andersen, Institut for Medicin og Sundhedsteknologi, tlf. 9940 9816.
  • Pressekontakt: Journalist Line Fedders, tlf. 2244 2334, linefedders@gmail.com.