Læger strømmer til Nordjylland

Læger strømmer til Nordjylland

250 læger. Så mange kommer til Nordjylland i løbet af den næste uges tid, og det er studerende fra Aalborg Universitets fortjeneste.

Skulle du være så uheldig at få et ildebefindende og falde om i Aalborg centrum i dagene 24.- 28. april taler odds for, at du vil få kompetent hjælp langt hurtigere end i enhver anden uge.

Ikke mindre end 250 lægestuderende fra hele Europa gæster nemlig Aalborg for at deltage i den konference, EUREGME, som den internationale forening for medicinstuderende (IFMSA) afholder dels i Musikkens Hus, dels i AAU’s lokaler i Rendsburggade, ganske tæt på Musikkens Hus.

Klar til fremtiden

Formålet med konferencen er at ruste de lægestuderende til fremtidens udfordringer på sundhedsområdet, og det sker blandt andet ved at diskutere verdenssundhedsorganisationen WHO’s fremtidige mål for sundhedsområdet. Målene omhandler blandt andet ulighed i sundhed, den sundhedsmæssige betydning af øget uddannelse til kvinder og klimaets betydning for sundheden.

- Sundhedsmålene har til formål at øge den generelle sundhed i verden, og målene er derfor relevante for os alle, uanset hvor vi kommer fra. WHO’s nuværende sundhedsmål har været gældende i 15 år, så de får en stor betydning for det fag, vi skal ud og praktisere i. Derfor er det vigtigt, at vi diskutere målene, og hvordan vi bedst arbejder med dem. Det er en konference som den her en fantastisk mulighed for, da vi får mange aspekter med i diskussionen, når deltagerne kommer fra så mange forskellige lande, siger medicinstuderende på AAU, Marcus Ross Christensen, som er leder af den komite, som har arrangeret konferencen.

Klogere konferencekomité

Komitéen består af 11 studerende fra Aalborg Universitets uddannelser i Medicin og Medicin med Industriel Specialisering (MedIS), som gennem de seneste to år har arbejdet på at få konferencen til Aalborg og få alt det praktiske på plads, så de 250 konferencedeltagere kan koncentrere sig om at nyde konferencen.

Han glæder sig over, at to års hårdt arbejde nu er ved at nå sit klimaks.

- Udover det faglige udbytte, som vi vil få af selve konferencen, har vi 11, der står bag konferencen, lært utrolig mange ting ved at arrangere konferencen. Vi har eksempelvis lært rigtigt meget om vigtigheden af at kunne samarbejde og lave god kommunikation, så et budskab bliver forstået på den måde, det er ment. Det er helt sikkert egenskaber, som vi vil kunne bruge, når vi bliver færdige med uddannelsen og står over for patienterne. Så godt nok har det været hårdt arbejde, men det har altså også været både sjovt og udbytterigt at arrangere så stor en konference. Og så er det virkelig en fjer i hatten på AAU’s lægeuddannelse, at vi fik konferencen til Aalborg, selv om lægeuddannelsen på AAU kun er fem år gammel. Når jeg fortæller det til mine udenlandske kollegaer, er de uforstående, for det er ganske uhørt, siger Marcus Ross Christensen.

Kontakt/yderligere information:

Lægestuderende og leder af arrangementskomitéen, Marcus Ross Christensen, telefon 31 16 14 43

Konferencens hjemmeside, hvor program mv. kan ses: http://www.euregme.com/