Nordjysk Sprogcamp er blevet landsdækkende

Nordjysk Sprogcamp er blevet landsdækkende

For første gang deltager unge sprogtalenter fra hele landet, når Hjørring Gymnasium & Hf-Kursus og AAU i weekenden arrangerer Sprogcamp. Og mange står fortsat på venteliste til at deltage. Det vidner om en stigende interesse blandt de unge i forhold til at beskæftige sig med sprog.

Fra den 23. til den 25. januar afholder Hjørring Gymnasium & Hf-Kursus og AAU for fjerde gang Sprogcamp. Det sker denne gang med deltagelse af 175 elever fra 32 danske gymnasier. Det nordjyske initiativ er nemlig for første gang blevet landsdækkende.

- Vi er utroligt glade for at kunne tiltrække sprogtalenter fra hele landet. Vi har oplevet en stigende interesse for arrangementet og har måttet sætte flere på venteliste. De unge bruger hele weekenden på at styrke deres fremmedsprogskompetencer og udvikle sig sammen med andre sproginteresserede. Det vidner om en bevidsthed om nødvendigheden af at beherske fremmedsprog på et højt niveau, siger lektor Nina Andersen, der underviser i spansk på Hjørring Gymnasium & Hf-Kursus og er initiativtager til Sprogcampen.

Der er brug for flere sprogkompetencer

Konceptet og rammerne er der dog ikke ændret på i forhold til tidligere år. Sprogcampen afholdes igen på Hjørring Gymnasium & Hf-Kursus og henvender sig til gymnasieelever med interesse og talent for enten engelsk, tysk, fransk, italiensk, spansk, kinesisk eller klassiske sprog (græsk og latin).

- Målet er at få flere unge til at få øjnene op for de mange muligheder, et studie i fremmedsprog giver. Og vi ser faktisk en stigende interesse for at læse fremmedsprog. Ved Studiestart 2014 oplevede særligt engelskstudiet en stor fremgang, men vi ved, at både uddannelsessektoren og erhvervslivet også har brug for unge, der kan begå sig på et højt niveau på andre sprog end engelsk. Fx bliver vores tyskkandidater revet væk, understreger lektor Malene Gram fra Institut for Kultur og Globale Studier på Aalborg Universitet.

Erhvervslivet støtter op om initiativet

Undervisere og studerende fra universitetet afholder derfor en række workshops i løbet af weekenden, ligesom Translatørforeningen sætter fokus på jobbet som tolk samt udfordrer eleverne med en tur i en professionel tolkeboks. Derudover fortæller Jysk Rejsebureau om muligheder for sprogrejser, og eleverne dyster i forskellige sprogkampe. Det hele afsluttes med en stor sprogmesse søndag eftermiddag, hvor de unge sprogtalenter skal præsentere en case omkring en virksomhed, som de har
arbejdet med hen over hele weekenden. Erhvervslivet spiller nemlig også en central rolle i Sprogcampen – både som sponsorer og som aktive medspillere.

- Det er meget vigtigt, at vi fra erhvervslivets side støtter op om sproglige og kulturelle uddannelser, for der er en tendens til, at de bliver forsømt. Vi har ellers haft en meget fin tradition for at lære fremmedsprog, men nu er fx tysk ikke længere obligatorisk i gymnasiet, selvom Tyskland er vores allerstørste samarbejdspartner. Det er derfor vigtigt at slå et slag for sprog, for Danmark er et lille land, og vi lever af at sælge produkter til udlandet, og her bliver vi belønnet, hvis vi går ind på vores udenlandske samarbejdspartneres sprog. Det viser interesse og åbner for sympati, fortæller indehaver af Polar Seafood Denmark Bent Norman Petersen, som er med på Sprogcamp for andet år i træk.

For yderligere information kontakt:

Nina Andersen, Hjørring Gymnasium, på telefon: 23 64 07 84 eller e-mail: na@hj-gym.dk
Malene Gram, Aalborg Universitet, på telefon: 24 42 91 36 eller på e-mail: gram@cgs.aau.dk
Bent Norman Petersen, Polar Seafood Denmark, på telefon: 40 68 29 44 eller på e-mail: bnp@polarseafood.dk