Samarbejdspartnere bliver æresdoktorer

Samarbejdspartnere bliver æresdoktorer

Tre garvede udenlandske forskere på det teknisk-naturvidenskabelige og sundhedsteknologiske område bliver udnævnt til æresdoktorer ved Aalborg Universitet efter mange års loyalt og udbytterigt samarbejde.

De tre er specialister inden for medicinsk signalbehandling (professor Metin Akay fra USA), statistik og billedanalyse (professor Adrian Baddeley fra Australien) og ventilation & smittespredning (professor Yuguo Li fra Hong Kong).

Metin Akay

Professor Metin Akay fra Department of Biomedical Engineering, University of Houston i USA, er særdeles anerkendt for sin internationale indsats inden for neuroengineering med vægt på forskning i medicinsk signalbehandling. Metin Akay har arbejdet sammen med forskere fra Aalborg Universitet siden 1993 og har været medorganisator på flere af AAU’s internationale konferencer, senest ved konferencen ICNR, som blev afholdt i Aalborg i 2014. Metin Akay er desuden opponent på mange af fakultetets ph.d.-forsvar og er medforfatter og medredaktør på en god del af fakultetets publikationer.

Professor Metin Akay er forfatter og medforfatter på mere end 100 videnskabelige artikler, og han har tre internationale patenter. Han sidder centralt placeret i flere toneangivende råd og organisationer inden for medicoteknik og neuroengineering, og han har et formidabelt kontaktnet inden for branchen.

Adrian Baddeley

Den 59-årige australskfødte professor Adrian Baddeley er en autoritet inden for såkaldt spatial statistik, der udnytter rumlige data fra fx kort, vejrstationer og satellitbilleder. Hans forskning har blandt andet haft betydning for miljøovervågning og mineudforskning, og han har spillet en stor rolle for udviklingen af software til statistikbrug. Han har studeret og arbejdet i England, Australien og Holland, men er nu professor ved Curtin University i hjemlandet.

Adrian Baddeley har samarbejdet med en række af Aalborg Universitets statistikere ved Institut for Matematiske Fag fra 1986 og frem til nu. Samarbejdet har resulteret i en række indflydelsesrige videnskabelige artikler, og i øjeblikket er parterne ved at lægge sidste hånd på en bog, som beskriver moderne statistiske metoder og software til analysebrug.

Yuguo Li

51-årige Yuguo Li er professor og leder af Institut for Mekanisk Ingeniørvidenskab på Hong Kong University, hvor han blandt andet arbejder med by- og bygningsventilation og med minimering af smittespredning ved ventilation.

Siden han første gang besøgte AAU i 1992 har han samarbejdet med flere forskergrupper i Aalborg om først ventilation og siden luftbåren smittespredning. Emnet var særligt aktuelt i Hong Kong på grund SARS-epidemien, og den fælles forskning på området har været afsæt for et stadig tættere samarbejde med flere store projekter og hyppig udveksling af forskere og studerende. Aalborg Universitet nyder også godt af Yuguo Lis relationer til anerkendte universiteter i Kina, USA og Europa.

Yderligere oplysninger

  • Læs også om nye æresdoktorer ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet og Det Humanistiske Fakultet.
  • Kontakt vedrørende Metin Akay (download foto): Institutleder Kim Dremstrup, Institut for Medicin og Sundhedsteknologi, AAU, tlf. 2465 5246.
  • Kontakt vedrørende Adrian Baddeley (download foto): Professor Jesper Møller, Institut for Matematiske Fag, AAU, tlf. 9940 8863.
  • Kontakt vedrørende Yuguo Li (download foto): Professor Per Heiselberg, Institut for Byggeri og Anlæg, AAU, tlf. 9940 8541.