Nyhedsarkiv 2016
-
22.12.2016
Forskning skal gøre os klogere på tiden
Det Frie Forskningsråd har bevilget mere end seks mio. kr. til et nyt forskningsprojekt, der skal udforske tidslogikken, som blev udviklet i midten af forrige århundrede, og som senere har vist sig praktisk anvendelig inden for datalogi og informationsvidenskab. Seks danske universiteter deltager i projektet, der ledes af professor Peter Øhrstrøm fra Institut for Kommunikation.
-
22.12.2016
AAU-professor får den prestigefyldte Bell Labs Fellow-titel
AAU-professor Preben Mogensen har fået den internationale og prestigefulde titel som Bell Labs Fellow. Titlen gives til en medarbejder, der har ydet en ekstraordinær og vedholdende indsats for Nokia Bell Labs.
-
22.12.2016
Hjælp til børn med sprogproblemer
På sigt kan det blive lettere at udrede sprogproblemer hos flersprogede børn. Et stort forskningsprojekt med deltagere fra 31 lande har nemlig vist, at der findes universaltræk ved måden, børn lærer sprog, og det vil i fremtiden gøre det muligt at udvikle sproglige tests, der kan anvendes på tværs af forskellige sprog.
-
19.12.2016
Exoskeletter på vej fra prototype til pensionist-hjælper
Robotinspirerede hjælpemidler, der spændes på kroppen og giver ekstra kræfter, skal via nyt dansk projekt tage et stort skridt på vejen fra forskernes laboratorier ud til alderssvækkede borgeres hjem. Kommune og virksomheder er med i satsningen.
-
14.12.2016
Slut med tomme og halvtomme lastbiler på vejene
Godstransport med lastbiler kan udnyttes langt bedre, end det sker i dag. Et nyt forskningsprojekt skal gøre det muligt for godsbranchen at minimere kørsel med tomme og halvtomme biler og dele kapacitet. Innovationsfonden investerer 10 millioner kroner i projektet.
-
09.12.2016
55 millioner til iværksættere på AAU
Innovative studerende på Aalborg Universitet får med ny satsning mulighed for at omsætte deres originale idéer til produkter og virksomheder. To fonde støtter et nyt femårigt ”AAU Startup Program” med 30 mio. kroner.
-
09.12.2016
55 millioner til iværksættere på AAU
Innovative studerende på Aalborg Universitet får med ny satsning mulighed for at omsætte deres originale idéer til produkter og virksomheder. To fonde støtter et nyt femårigt ”AAU Startup Program” med 30 mio. kroner.
-
08.12.2016
Nye kanaler til menneskers kreativitet
Verden efterspørger kreativitet, innovation og entreprenørskab. Mange arbejdspladser er derfor optaget af at udvikle og styrke de tre kompetencer – herunder hele uddannelsesverdenen, der har fået dem som nye fælles kompetencemål. En ny masterspecialisering på Aalborg Universitet – Master i Innovation og Kreativt Læringsdesign – imødekommer nu behovet hos ledere, medarbejdere og konsulenter, der arbejder med undervisning og har en interesse for at åbne nye kanaler til menneskers kreativitet.
-
01.12.2016
Sårbare unge dyrker mere motion og får øget livskvalitet gennem patientnetværk
Et forskningsprojekt med titlen ”Patientnetværket: PulsUp” har i to år haft fokus på at hjælpe unge voksne med angst og depression til at få mere motion ind i hverdagen. Resultaterne viser nu, at netværk, hvor patienter støtter hinanden i at opnå en sundere livsstil med mere motion, både øger deltagernes generelle aktivitetsniveau og deres livskvalitet.
-
24.11.2016
AAU-projekt vil skabe liv i alders-udfordrede lystbådehavne
Et nyt redskab til byudvikling kan være med til at hjælpe danske lystbådehavne, der står over for markante generations-udfordringer. To nyuddannede ingeniører på Aalborg Universitet giver gode råd om, hvordan bynære havne også kan tiltrække flere brugere fra landsiden.
-
22.11.2016
Almene boliger viser vej mod grøn omstilling
Der er ikke én let løsning, som alle kan anvende på vejen mod et fossilfrit samfund. Det kræver helhedsperspektiv med mange forskellige tiltag og samarbejde mellem flere aktører.
-
18.11.2016
Millionbevilling til forskning i politi-aktiviteter til søs
Lektor Birgit Feldtmann fra Juridisk Institut på Aalborg Universitet modtog i sommer sammen med sin forskningsgruppe en forskningsbevilling fra Det Frie Forskningsråd – Samfund og Erhverv på godt 4,6 mio. kr. til forskningsprojektet “Policing at Sea (PolSEA)”. Forskningsprojektet er blevet søsat den 1. november og strækker sig over 2 år. Projektet er forankret på Aalborg Universitet og gennemføres med partnere på Aarhus Universitet og Syddansk Universitet. Forskningsmidlerne tildeles særligt lovende projekter og har til formål at sikre gode rammer, som muliggør frembringelsen af fremragende danske forskningsresultater på et højt internationalt niveau.
-
17.11.2016
Fleksible elforbrugere skal engageres i europæisk projekt
Nyt europæisk projekt skal udvikle teknologi, som belønner private og virksomheder for at være mere fleksible elforbrugere, så deres behov kan dækkes med vedvarende energi. Aalborg Universitet sætter et vigtigt it-aftryk på satsningen, som testes i stor skala i Schweiz, Tyskland og Cypern.
-
16.11.2016
Genanalyse skal føre til målrettet kræftbehandling
Med støtte fra Kræftens Bekæmpelse etablerer Aalborg Universitetshospital og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet nu en enhed, der skal sætte skub i indførelsen af nye, individualiserede behandlingsformer og styrke den kliniske kræftforskning.
-
15.11.2016
Prisvinder-design: Erstat tøjvask med flydende CO2-rens
En ”tøjfrisker”, som bruger flydende CO2 i stedet for vand og sæbe, kan reducere forbrugernes overflittige brug af vaskemaskinen. Det vil være godt for både tøjet, miljøet og mageligheden, lover to nyuddannede industrielle designere fra Aalborg Universitet, som med forslaget har vundet en Miele-konkurrence om fremtidens hårde hvidevarer.