Første hold risikoeksperter færdige med studierne

Første hold risikoeksperter færdige med studierne

Der er godt nyt for virksomheder, der efterspørger ekspertviden inden for sikkerhedsledelse og risikostyring. Det første hold fra Risk and Safety Management-uddannelsen på SDU/AAU er nemlig ved at afslutte de sidste eksamener og er nu klar til at bruge deres mange kompetencer til at arbejde med sikkerhedsledelse og risikostyring på alle niveauer i virksomhederne.

I disse dage afslutter det første hold studerende fra Risk And Safety Management-uddannelsen deres toårige kandidatuddannelse. Det er et foreløbigt højdepunkt for forskningscenteret Danish Centre for Risk and Safety Management (RISK), der står bag uddannelsen, og som er et samarbejde mellem Syddansk Universitet og Aalborg Universitet.

- Det er en meget stor dag, og vi glæder os over, at vi nu kan tilbyde højt kvalificerede kandidater inden for sikkerhedsledelse og risikostyring til de mange virksomheder, ikke mindst i Region Syddanmark, der vil kunne nyde godt af kandidaternes viden og kompetencer. Kandidaterne kan blandt andet arbejde med, hvad forskellige kulturer og sociale normer betyder for risikoledelse i forskellige dele af verden. For at illustrere dette, så forbinder vi i Vesten farven rød med fare, mens det forholder sig anderledes andre steder i verden, og sådanne forskelle er vigtige at tage højde for, når man arbejder med sikkerhedsledelse og risikostyring i en virksomhed med ansatte i mange lande, siger Anders Schmidt Kristensen, der er leder af RISK.

Det var netop efterspørgsel fra virksomhederne, der gjorde klart, at der var behov for uddannelsen. Derfor gik Syddansk Universitet og Aalborg Universitet sammen om at etablere uddannelsen og forskningscenteret RISK, som slog dørene op i 2011 ikke mindst takket være stor støtte fra Claus Sørensens Fond, der blandt andet står bag Blika A/S og VIKING Life-Saving Equipment A/S.

- Claus Sørensens Fond fortjener virkelig en stor cadeau for deres interesse i og bidrag til RISK-centeret og uddannelsen. Vi er meget taknemmelige for det generøse bidrag, og vi glæder os over, at fonden på denne måde medvirker til at støtte forskning og udvikling i Esbjerg og Region Syddanmark, siger Anders Schmidt Kristensen.

Kandidater rammer bredt

Og det er en bred vifte af brancher og virksomheder, der kan få glæde af de nye kandidaters kvalifikationer.

- Kompleksiteten af de teknologiske systemer, der indføres over alt i samfundet, er stadigt stigende. Det betyder, at behovet for instruktioner, efteruddannelse, håndtering af driftsforstyrrelser, indkøb af sikkerhedsudstyr, træning i evakuering mv. er voksende. Sådanne opgaver er RISK-kandidaterne netop uddannet til at kunne løse på særdeles kompetent vis, siger Anders Schmidt Kristensen, som blandt andet nævner så forskellige brancher som olie-/gassektoren, vindmølleoperatører, kraftvarmesektoren, kommuner og lufthavne som oplagte aftagere af kandidaterne fra uddannelsen.

De studerende på RISK-uddannelsen er typisk maskinmestre eller bachelorer fra en ingeniøruddannelse, og den baggrund giver sammen med kandidatuddannelsen en rigtig god faglig profil.

- På kandidatdelen lærer de ledelse i form af risikostyring, og de kompetencer sammenholdt med deres solide, tekniske viden giver dem en rigtig god kombination af teoretisk og praktisk viden, der vil kunne komme virksomhederne til gavn, siger Anders Schmidt Kristensen.

Næste hold på RISK-uddannelsen starter op primo februar i år.

Yderligere information/kontakt:

Leder af RISK, Anders Schmidt Kristensen, Aalborg Universitet Esbjerg, mobil 4218 0842, ask@civil.aau.dk