To dage med rummand og rekorder

To dage med rummand og rekorder

Flere end nogensinde takkede ja til tilbuddet om at få en snak om uddannelserne på Aalborg Universitet Esbjerg og få en rundvisning i de flotte, nye lokaler. Og så var der rift om pladserne til foredrag med Danmarks første astronaut.

Aalborg Universitet Esbjerg har netop afholdt Åbent Hus, og masser af mennesker tog imod tilbuddet om at kigge inden for og se de flotte, nye lokaler på universitet og høre mere om uddannelserne og høre Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, fortælle om sine ti dage i rummet. Faktisk kiggede flere mennesker end nogensinde forbi til Åbent Hus på Campus Esbjerg, hvor omkring 700 studerende har deres daglige gang.

- Mere end 500 har besøgt os i løbet af de to dage. Det er rekord, og det er vi naturligvis meget tilfredse med. Mange potentielle studerende har kigget ind og hørt om vores uddannelser, talt med vores studievejledere, forhørt sig om SU-regler, og så har de fået set vores nye smukke og indbydende laboratoriefaciliteter, så nu håber vi, at vi får lejlighed til at byde mange af dem velkommen til studiestart til september, siger leder af Campus Esbjerg, Anders Schmidt Kristensen.

På andendagen af Åbent Hus-arrangementet kiggede Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, forbi for at fortælle om sine spændende oplevelser på sit ti dage lange ophold på rumstationen ISS. Han kunne blandt andet fortælle, at rumstationen kredsede rundt om jorden i en højde af cirka 400 kilometer og med en fart på 28.000 kilometer i timen. Det betød, at en omgang om jorden tog 1½ time, og dermed så han 16 solopgange om dagen. Det spændende foredrag trak virkelig folk til, og hver en plads i det store auditorium var besat. Og det med folk fra hele aldersspektret fra børn på 4-5 år til pensionister. Dermed var alle besøgende ikke umiddelbart potentielle studerende, men det gør ikke så meget, hvis man spørger campuslederen.

- Vi har netop åbnet en helt ny fløj med topmoderne laboratoriefaciliteter, men det er der mange, der ikke ved. Derfor har mange i Esbjergområdet stadig det indtryk, at vores laboratiefaciliteter er meget gamle, umoderne og udslidte. Derfor er vi glade for, at folk i alle aldre kigger forbi, så budskabet om vores fine, nye laboratorier kan blive spredt, så folk kan vælge uddannelsessted på et oplyst grundlag, siger Anders Schmidt Kristensen.

Tysker på fransk visit

En af de, der vil vælge uddannelse på et oplyst grundlag, er tyske Daniel Busemann fra Braunschweig. Han overvejer at læse Electronics and Computer Engineering på Aalborg Universitet i enten Aalborg eller Esbjerg.

- Jeg synes, at det er en rigtig god ide med et sådant Åbent Hus-arrangement. Det er en god mulighed for at komme forbi og høre mere om uddannelserne, studielivet, studieformen, hvordan det er at bo i Esbjerg og mange andre ting, siger Daniel Busemann, inden han haster af sted for at komme med på den rundvisning på universitetet, som en række studerende fører an i.

Han vil ikke læse hjemme i Braunschweig, da det ifølge ham vil være den nemme løsning at blive i nærområdet, og så tiltaler det ham også, at undervisningsformen på AAU primært er i form af projektorienterede gruppearbejder, og at uddannelsen er på engelsk.

Noget at forholde sig til

Også Morten Astrup fra Varde er interesseret i Electronics and Computer Engineering-uddannelsen. Og han er helt enig i, at det er godt at komme lidt hjemmefra.

- Derfor vil jeg gerne til en større by og læse. Enten til København og DTU eller Aalborg Universitet i Aalborg. Når jeg alligevel er her i dag, er det for at høre lidt mere om Electronics and Computer-Engineering, som jeg både kan læse her og på AAU Aalborg, Og så er det jo fantastisk, at man kan få al den information, som man har brug for ved en enkelt bod, siger Morten Astrup, som også vil kigge forbi Åbent Hus på DTU og på Aalborg Universitet i Aalborg.

Han har taget mor Birgit Astrup med.

- Jeg tror, at det er rigtigt godt og vigtigt, at de unge ser noget forskelligt, så de har noget reelt at forholde sig til. Derfor synes jeg, at Åbent Hus er et rigtigt godt arrangement, så de ved selvsyn kan se, hvad uddannelsesstederne har at byde på, siger Birgit Astrup.

Men der var ikke kun mulighed for at kigge sig omkring. Der var også mulighed for at blive klogere gennem en snak. Og l løbet af de to dage benyttede knapt 200 sig af muligheden for at få en individuel snak med studievejledere, folk på SU-kontoret og nuværende studerende.

Læs mere om AAU Esbjergs uddannelser.