nyhedsarkiv

Commodity Trader (råvarehandler) holder øje med råvarepriser. Foto: Centrica Energy Trading

Erhvervssamarbejde fører til nyt semester på AAU

Aalborg Universitets nye semester i råvareøkonomi (Commodity Economics) skal klæde studerende på til jobs i virksomheder inden for handel med råvarer. Semestret er resultatet af et tæt samarbejde mellem AAU og flere selskaber i råvaresektoren.

Lagt online: 08.03.2019

Råvaresektoren stormer frem og efterspørger specialister inden for handel med fx energi, fødevarer og råstoffer. En række af branchens største spillere har derfor stor interesse i at samarbejde med Aalborg Universitet om det nye semester.

- Vi ser meget frem til, at AAU nu udbyder et semester inden for commodity economics, så vi får adgang til veluddannede og motiverede kandidater. Som en lokal virksomhed i sektoren støtter vi maksimalt op om programmet, forklarer Rasmus Buhl Møller, Head of Corporate Affairs i Centrica Energy Trading.


Vigtigt for klodens udvikling

Commodity Economics-forløbet skal give studerende på 9. semester viden om en økonomi og en sektor, der ifølge Rasmus Buhl Møller spiller en grundlæggende rolle for klodens udvikling, klima, global konkurrence, geopolitik, ressourceknaphed og bæredygtighed. Samtidig skal semestret give de studerende praktisk erfaring på området, fortæller Rasmus Buhl Møller:

- Vi har samlet flere virksomheder inden for fx energi, landbrug og fødevarer, som i løbet af semestret vil invitere de studerende til at arbejde med virkelige problemstillinger i virksomhederne og dele ud af deres erfaringer. På den måde får de studerende praktisk erfaring med commodity-markederne.


Udviklet af AAU og erhvervslivet

Commodity Economics-semestret er resultatet af et tæt og fokuseret samarbejde mellem flere selskaber i råvaresektoren og Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet.

- Semestret er et direkte resultat af AAU’s samarbejde med erhvervslivet om at lave et opdateret og applikationsorienteret studieprogram, fortæller Morten Lund, sektionsleder på Institut for Økonomi og Ledelse. Han uddyber:

- I Danmark har vi en bred vifte af råvarevirksomheder inden for energi, landbrug, fødevarer osv. med globale aktiviteter, der understøtter programmet og giver de studerende adgang til praktisk viden og cases. Vi er enormt glade for at kunne tilbyde vores studerende en så stærk kombination af teori og praksis.


Kontakt

Morten Lund, sektionsleder på Institut for Økonomi og Ledelse, Aalborg Universitet, telefon: 4088 8877

Rasmus Buhl Møller, Head of Corporate Affairs, Centrica Energy Trading, telefon: 4131 7815